Cadmus fordítás Cadmus

Vona: Nemmel kell szavazni a referendumon

2016. 08. 15.

Részt kell venni a kötelező befogadási kvótákról tartandó október 2-i népszavazáson, nemmel kell szavazni, és mindenkit arra kell buzdítani, hogy ezt tegye – szögezte le Vona Gábor az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület által szervezett gyergyószentmiklósi EMI-tábor pódiumbeszélgetésén. A Jobbik elnöke úgy vélte, hogy az ehhez hasonló nemzeti ügyekben felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon.

Megjegyezte azonban, hogy a Fidesz az alkotmány módosításával védhette volna meg sokkal egyszerűbben Magyarországot a betelepítési kvótáktól. – Ha nem lesz meg az érvényességhez szükséges részvétel a népszavazáson, az eredmény Brüsszel kezében válik fegyverré a magyar kormány álláspontjával szemben. A baloldali pártoknak a népszavazás bojkottjára vonatkozó felhívása pedig a hazaárulással egyenértékű – jelentette ki pártelnök, aki szerint a jelenlegi népvándorlás közepette Nyugat-Európában „már utóvédharcok zajlanak”, Kelet-Európa azonban még eldöntheti, hogy akarja-e azt a multikulturalizmust, amelyik „arra kéri az európai többséget, hogy adja fel az identitását, és arra kéri az Európán kívüli kisebbséget, hogy jöjjön Európába, és őrizze meg az identitását”.

Vona Gábor kifejtette: a migráció kérdése nem annyira vallási, mint kulturális kérdés. Mint mondta, az esetleges közép-afrikai fekete keresztények bevándorlását sem támogatná, mert nem az európai kultúrkörben szocializálódtak, és nem tudnának beilleszkedni. Hozzátette: elfogadja a kultúrák egyenlőségét, de minden kultúra maradjon domináns a maga helyén.

Kérdésre reagálva a pártelnök kijelentette: ha a Jobbik kormányra kerül 2018-ban, leszámol a magyarországi korrupcióval. Szerinte Magyarországot jelenleg fullasztó országnak érzik az állampolgárai, és a Jobbik visszaadná a magyaroknak a szabadság érzését. – A baloldali kormányok alatt az emberek a nemzetközi erők rabságában érezték magukat, a Fidesz-kormány idején „belső szabadságvesztést” éreznek, ami például abban nyilvánul meg, hogy csak suttogva beszélnek arról: kire fognak szavazni. Ha a Jobbik kerül kormányra, Magyarország egy demokratikusabb, szabadabb ország lesz, mint most – jelentette ki.

Orientalista.hu – Magyar Idők

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑