Cadmus fordítás Cadmus

Washington már megint vegyi fegyver bevetésével vádolja Damaszkuszt

A State Department (külügyminisztérium) keddi közleményében egy Szíria északnyugati vidékén május 19-én reggel elkövetett támadást említ, amelynek során a Szíriai Arab Hadsereg állítólag klórgázt vetettek be.  Közleményében az amerikai külügyminisztérium válaszlépéseket ígért.

„Megismételjük korábbi figyelmeztetésünket: amennyiben az Aszad-rendszer vegyi fegyvereket alkalmaz, az Egyesült Államok és szövetségesei gyors és megfelelő választ adnak” – fogalmazott a kommünikében Morgan Ortagus külügyi szóvivő.

A külügy ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy egyelőre még információkat gyűjt a vélhetően vegyi fegyverrel elkövetett támadásról.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei az elmúlt napokban megindították Idleb tartomány felszabadításáért hadműveletet. Az észak-nyugati területen gyűjtötték össze Szíria minden tartományából kapitulált terroristák.

Most, hogy az utolsó terrorista központ ellen is megindultak a szír katonák, a nyugati államok vezetői megint neki estnek Szíriának, mondva hogy háborús bűncselekményeket követ el.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑