Cadmus fordítás Cadmus

Washingtonba utazik a tanácskozásra az örmény külügyminiszter

2024. 07. 08.

Washingtonba utazik a NATO csúcstalálkozójára az örmény külügyminiszter – közölte hétfőn a jereváni külügyminisztérium.

„Ararat Mirzoján részt vesz a NATO-partnerekkel egy eseményen a csúcstalálkozó szünetében, valamint más, a szervezet fennállása 75. évfordulója alkalmából tartandó rendezvényeken is.

Kétoldalú találkozókat is terveznek” – közölte a jereváni külügyminisztérium szóvivője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A NATO-csúcs kedden kezdődik Washingtonban.

Örményország nem tagja az észak-atlanti szövetségnek, viszont részese az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB), amellyel azonban újabban vitában áll, mert szerinte nem védte meg Azerbajdzsánnal szemben a legutóbbi karabahi háború idején.

Örményország egészen a közelmúltig közeli szövetségese volt Oroszországnak, az utóbbi időben azonban a nyugati országokkal erősítette kapcsolatait.

Az örmény védelmi minisztérium szombaton jelentette be, hogy július 15. és 24. között az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot tart, amelynek középpontjában a békefenntartó missziókkal kapcsolatos feladatok állnak.

Washington a múlt héten elhalasztotta Örményország szomszédjával, közeli szövetségesével, Georgiával (Grúzia) a júliusra tervezett közös hadgyakorlatot, Tbiliszi ugyanis az utóbbi időben a jelek szerint szorosabb kapcsolatokat kíván kiépíteni Moszkvával.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑