Cadmus fordítás Cadmus

Zaharova: Baerbock szavai bizonyítják, hogy az Oroszország elleni háború el volt tervezve

2023. 01. 25.

Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentései arról, hogy tankokat küld Ukrajnába, azt bizonyítják, hogy az Oroszország elleni háború előre megfontolt volt – írta szerdán Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

A diplomata idézte a német külügyminisztert, aki elismerte, hogy Európának többet kellene tennie Ukrajna védelméért, különös tekintettel a tankokra. Baerbock szerint a legfontosabb és döntő, hogy az európai országoknak “együtt kell működniük, és nem szabad “vádaskodni” Európában, mivel “Oroszország ellen, és nem egymás ellen folytatnak háborút”.

“Ha ehhez hozzávesszük Merkel volt német kancellár kinyilatkoztatásait, miszerint megerősítették Ukrajnát, és nem támaszkodtak a minszki megállapodásokra, akkor itt egy előre megfontolt háborút sejtetnek Oroszország ellen. És ne mondják utólag, hogy ‘nem hallották’” – írta Zaharova.

2022 decemberében Angela Merkel volt német kancellár, aki közvetítőként működött közre a minszki tárgyalásokon, a Die Zeit című német hetilapnak adott interjújában azt mondta, hogy a minszki megállapodásokkal időt akartak nyerni Ukrajnának, hogy megerősödjön. Azzal érvelt, hogy mindenki számára világos volt, hogy a konfliktus befagyott, és a probléma megoldatlan maradt, de így Ukrajna felbecsülhetetlen időt nyert. Vlagyimir Putyin orosz elnök később azt mondta, hogy teljesen váratlannak és kiábrándítónak találta Merkel beismeréseit a minszki megállapodásokkal kapcsolatban.

Francois Hollande volt francia elnök, aki 2015-ben részt vett a minszki megállapodások tárgyalásában, megerősítette Merkel megjegyzéseit, miszerint ezekre a megállapodásokra azért volt szükség, hogy Kijevnek haladékot adjanak, és hogy az ukrán hadsereg készen álljon egy jövőbeli konfliktusra.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑