Cadmus fordítás Cadmus

Zaklatás és erőszak: hosszú lista arról, amikor az országos média néma maradt

Megdöbbentő dokumentum került fel az internetre bevándorló férfiak által elkövetett támadásokról, szexuális zaklatásokról. Egy különleges sajtószemle összesen 22 oldalon sorolja fel azokat az eseteket, amelyek Németországban, Ausztriában vagy Svájcban történtek tavaly február óta. Az adatokat helyi, regionális lapokból illetve rendőrségi jelentésekből gyűjtötték össze.

Az M1 helyszíni tudósítója a Híradóban elmondta: az oldalra vasárnap került fel egy svájci eset is. Egy 28 éves török férfi 10 tinilánnyal erőszakoskodott, valamint egy 16 évest brutálisan meg is erőszakolt.

Az oldal egy néhány nappal korábbi hamburgi esetről is beszámolt, amikor egy marokkói menedékkérő egy 26 éves hamburgi nőt erőszakolt meg. Tudósít egy döbbenetes esetről is: egy 34 éves iraki férfi egy hat éves kislányt zaklatott szexuálisan.

Fent van az oldalon a hesseni eset leírása is: 21 éves zaklatott gyerekeket. Valamint tájékoztatnak arról a szeptember második felében történt ügyről, amelyet a Bild is nyilvánosságra hozott: egy vonaton utazó 20 éves nőt zaklatott 12 észak-afrikai férfi. Nagy port kavart az az eset is, amikor egy bonni fürdőben egy menedékkérő egy szellemi fogyatékos nőt erőszakolt meg.

A tudósító szerint ezekről az esetekről szóló beszámolók nagy része csupán a regionális lapok rendőrségi, bűnügyi rovatában kapnak helyet. Ritkán kerülnek az országos híradásokba. Megjegyezte, hogy az emberek a kölni szilveszteri zaklatások óta belefásultak a történetekbe, és megszokták, hogy nap mint nap hasonló zaklatási ügyek történnek a környezetükben. Nem véletlen, hogy azt állítják: „a félelem a hétköznapjaikba is beköltözött”.

Orientalista.hu – M1 Hirado

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑