Zaríf: Washington elrugaszkodik a valóságtól, amikor Iránt vádolja

Az Egyesült Államok elrugaszkodik a valóságtól, amikor Teheránt teszi felelőssé a szaúd-arábiai olajlétesítmények ellen szombaton elkövetett támadásért – írta keddi Twitter-bejegyzésében Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter.

Zaríf szerint Washington figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a jemeniek – akik négy és fél év óta elszenvedik a legsúlyosabb háborús cselekményeket – mindent megtesznek, hogy visszavágjanak.

Az amerikaiakat valószínűleg zavarba ejti, hogy a dollár százmilliárdokért Rijádnak eladott fegyverek nem voltak képesek kivédeni a jemeni csapásokat. Ezen semmit sem változtat, ha Iránt vádolják – tette hozzá.

Előzőleg Mike Pence amerikai alelnök egy konferencián azt hangoztatta: ha bebizonyosodik, hogy a támadásért Irán a felelős, és Teherán ezzel nyomást próbált volna gyakorolni az amerikai elnökre a rezsim ellen hozott szankciók visszavonása érdekében, akkor a teheráni vezetés kudarcot fog vallani.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn úgy fogalmazott: “úgy tűnik”, hogy Irán áll a támadás hátterében.
Tartózkodott azonban attól, hogy egyértelműen Teheránt nevezze meg felelősnek. Mint mondta: “nagyon közel állnak” annak egyértelmű megállapításához, hogy ki követte el és honnan indította a támadást.

atv.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑