Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2022. 08. 10.

Bloomberg: az USA kudarcot vallott Oroszország elszigetelésében

2022. 08. 10.

Nem járt sikerrel az Egyesült Államok törekvése Oroszország szankciókkal történő elszigetelésére, mivel a húsz vezető globális gazdaságot tömörítő Húszas Csoport (G20) országainak fele nem volt hajlandó aláírni azt – jelentette pénteken a Bloomberg.

A kiadvány szerint a vezető nyugati országok vezető tisztségviselőit meglepte, hogy a G20-ak szélesebb körében nem kaptak támogatást, annak ellenére, hogy igyekeztek érveket felhozni az Oroszországgal szembeni korlátozások mellett.

Argentína, Brazília, Kína, India, Indonézia, Indonézia, Mexikó, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika és Törökország nem csatlakozott a szankciókhoz, amelyeket az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU, valamint szövetségeseik, Ausztrália, Kanada, Japán és Dél-Korea fogadtak el.

Néhány nemzet, például Kína és Dél-Afrika nyíltan bírálta a korlátozásokat. A G20-országok a globális gazdasági teljesítmény mintegy 85%-át adják.

A Bloomberg szerint a támogatás hiányának okai között szerepelnek az erős kereskedelmi kapcsolatok, a Moszkvával való történelmi rokonság és a korábbi gyarmati hatalmakkal szembeni bizalmatlanság.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑