Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2016. 05. 21.

Bocsássatok meg az Iszlám Államnak – kérte anyjától a haldokló keresztény kislány

2016. 05. 21.

Gyilkosainak megbocsátására kérte anyját az a 12 éves keresztény lány, akire rágyújtották az otthonát az Iszlám Állam harcosai Moszulban. A lánynak azért kellett meghalnia, mert szülei nem tudták időben kifizetni a dzsihadistáknak az iraki városban bevezetett kötelező vallási adót.

“Bocsássatok meg a dzsihadistáknak” – kérte anyjától egy haldokló keresztény lány, akit kis híján élve égettek el  az Iszlám Állam harcosai az iraki Moszulban. Végül a kórházban halt bele a sérüléseibe.

A szélsőségesek azért gyújtották fel az otthonát, mert a lány szülei nem küldték el nekik időben a kötelező vallási adót – számolt be róla a Daily Express.

A Jaziya néven ismert vallási adót csak a nem muzulmán hitű lakosoknak kötelező befizetniük. A főleg keresztényeket sújtó adó az Iszlám Állam egész kalifátusában elterjedt, mindenki a vagyonához mérten fizet.

Fáklyát dobtak a házra, a kislány édesanyjával bent szorult

A lány édesanyja részletesen elmesélte a lapnak, hogyan álltak bosszút a dzsihadisták. Egy nap  megjelentek a házuknál, és a következő ultimátummal álltak elő: vagy befizetik a Jaziyát, vagy azonnal elhagyják a házat.

A nő azt válaszolta nekik, hogy fizetni fog, de kért egy fél percet, hogy kihívja lányát a házból, aki éppen zuhanyozott. Mikor beindult a fürdő fele, a dzsihadisták  égő fáklyákat dobtaak be az ajtón.

Az édesanya lányával együtt az utolsó pillanatban tudott kimenekülni az égő házból, de a gyermek pár órával később belehalt sérüléseibe. Negyedfokú égési sérülései voltak, a kórházban szinte semmit sem tudtak vele csinálni.

Végül anyja karjaiban hunyt el, utolsó kérése az volt, hogy anyja bocsásson meg a dzsihadistáknak.

Már hónapok óta sorra gyilkolják Szíriában és Irakban a nem muzulmán, főleg keresztény lakosságot az Iszlám Állam harcosai.

Múlt héten egy bagdadi lelkész figyelmeztetett arra, hogyha nem változnak a dolgok, Irak keresztény lakosságát 5 éven belül kiirtják a dzsihadisták.

A tanító korábban még megpróbálta rávenni a keresztény lakosokat, hogy tűrjék meg valahogy az Iszlám Államot, de most már ő is úgy gondolja, hogy a menekülés lehet az egyetlen megoldás.

Hirado.hu                                                         

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑