Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2016. 01. 28.

Bomba robbant a jemeni elnöki rezidencia közelében

2016. 01. 28.

Erőteljes robbanásról számolnak be a jelentések, mely Abd-Rabbu Mansour Rabbu Hadi jemeni ex-elnök rezidenciája mellett történt, Áden városának déli részén. A Reuters értesülései szerint az ellenséges légierők egy biztonsági ellenőrzőpontot céloztak meg, melyen keresztül lehetett eljutni az elnöki palota bejáratához.

A  jelentések szerint Hadi  ex-elnök jelenleg nem tartózkodik a palotában, azonban Khaled Mahfoudh Bahah alelnök igen.

A robbanás egy szaúdi légitámadás következménye volt, melyet Riyád be is jelentett pár órával a megtörténte előtt, s mely az ádeni rezidenciát, valamint a Jemeni fővárost, Sanaát célozta. A 2 órán át tartó légicsapások során több katonai célpont megsemmisült, azonban jelentős károk estek számos civil épületben is, főként lakóházakban.

A szaúdi monarchia által vezetett koalíció 2015 márciusa óta bombázza a húszik által vezetett országot. A szövetség tagja az egykori Ali Abdullah Saleh elnök is, aki 2012-ben az össznépi tüntetések hatására lemondásra kényszerült.

Riyád és szövetségesei rendszeresen céloznak meg civil célpontokat, lakónegyedeket, iskolákat és kórházakat, melynek következtében rendkívül magas a civil áldozatok száma az országban.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑