Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 02. 15.

Bombamerényletet követtek el Irán dél-keleti részén

2019. 02. 15.

Egy, az iráni Forradalmi Gárdához tartozó buszt ért támadás a Zahedan és Khash közötti úton, Sistan-Baluchestan kormányzóságban. A buszba egy bombával megrakott személyautót vezetett bele egy öngyilkos merénylő. 
A Forradalmi Gárda parancsnokságának közleménye szerint az egyik alakulatuk tagjait akkor érte támadás amikor egy busszal szállították  őket haza a bázisukról. Az első jelentések szerint 27 forradalmi gárdista meghalt és 17 megsebesült a merénylet következtében, azonban a legújabb beszámolók szerint a halottak száma 30 felett van. Az iráni kormány mindenesetre megtorlást helyezett kilátásba a merénylet miatt.
A merényletért a Jaish Al-Adl nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget. A szervezetet 2012-ben hozták létre Pakisztánban egy másik iszlamista szervezet, a Jundullah tagjai. A Jundullah nevű szervezetet az iráni hírszerzés 2010-ben felszámolta és annak vezetőjét Abdolmalek Rigit kivégezték.
Az iráni-pakisztáni határ körzetében azonban számos terrorista csoport tevékenykedik, melyeket az Egyesült Államok és más nyugati országok támogatnak azért, hogy azok folyamatosan támadják az iráni biztonsági erőket. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az amerikaiak által támogatott Mojahedin E-Khalq nevű terrorista csoport eddig 17 000 iráni civil életét oltotta ki.
Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑