Cadmus fordítás Cadmus
Afganisztán

2016. 04. 12.

Bombatámadás Afganisztánban – 12 halott

2016. 04. 12.

A PressTV információi alapján legalább 12 ember életét vesztette, valamint további 38 megsérült, mikor egy katonajelölteket  szállító autóbuszt bombatámadás ért hétfőn a kelet-afganisztáni Jalalabad városában, mely Nanghanar provinciában található.

Az afgán hatóságok megerősítették a hírt, valamint a halottak és a sérültek számát is, ugyanakkor viszont a város kórháza 13 halálos áldozatról beszél.. A regrutákat Jalalabadból Kabulba szállították volna, a buszt útközben érte a támadás.

A robbantásért Zabiullah Mujahid, a tálibok szóvivője Twitter oldalán vállalta a felelősséget. A közelmúltban újra megerősödött tálib terroristák egyébként rendszeresen intéznek támadást az afgán hadsereg ellen.

Afganisztán jelenleg az Amerikai Egyesült Államok részleges megszállása alatt van: az országot 15 éve támadta meg a nyugati nagyhatalom, valamint szövetségesei, a terrorellenes harc nevében. Habár a háború elsöpörte a tálibokat a hatalomból, a közbiztonság azonban továbbra sem javult, annak ellenére sem, hogy több ezer külföldi katona állomásozik az állam területén, a közbiztonság terén mégsem történt érdemi javulás.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑