Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2015. 10. 21.

Bomladozik az USA vezette koalíció – Kanada a jövőben nem bombázza az Iszlám Államot

2015. 10. 21.

Az Észak-Amerikai ország a jövőben nem vesz részt az Iszlám Állam elleni légitámadásokban. – közölte az ország újonnan megválasztott miniszterelnöke.

Justin Trudeau Kanada hétfőn megválasztott új miniszterelnöke azt követően jelentette be a hírt, hogy erről a döntésről telefonos beszélgetésen tájékoztatta az amerikai kollégáját Barack Obamát.

– Beszéltünk Kanada elkötelezettségéről, és arról, hogy továbbra is az Iszlám Állam elleni koalíció tagja leszünk. Felelősségteljes módon fogunk részt venni ebben a munkában. Kanada szerepet vállal a dzsihadisták elleni harcban, de az elnök is megértette, hogy a harci küldetésünket befejezzük – mondta Justin Trudeau, akinek ez a lépés volt kampánya egyik legfontosabb eleme.

Az elemzők úgy tekintettek a választásokra, mint egy népszavazásra, ahol az emberek a konzervatívok neoliberális gazdaságpolitikájáról és Stephen Harper eddigi miniszterelnök konfliktuskereső külpolitikájáról mondhattak véleményt. – közölte az Euronews.

Kanada eddig hat CF-18-as vadászbombázót állomásoztatott a térségben. A miniszterelnök kiemelte, hogy az iraki erők kiképzésében továbbra is részt vesznek.

Orientalista.hu – Sinonda

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑