Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 03. 24.

Boulad: Orbán Viktor egy próféta, 30 év múlva az iszlámé lehet Európa

2017. 03. 24.

A jótékonyság politikai ruhát öltött, azaz a jótékonyság köpenyébe burkolózva érnek el egyesek kártékony politikai eredményeket – mondta előadásában Henri Boulad. A nemrégiben magyar állampolgárságot kapott szír melkita szerzetes elmondta, ahhoz nem kell számológép, hogy lássuk, milyen jövő vár Európára. Mint kifejtette, az iszlám őszintétlen kedvességgel, megtévesztéssel, de ha ez nem megy, agresszióval éri el céljait, de akik erre felhívják a figyelmet, megbélyegzik. Boulad szerint a magyar kormányfő próféta, aki ajtót nyit Európa megújulása felé. Megjegyezte, a világ változásban van, és váratlan eredményeket hozhat a francia választás is.

„A civil állampolgári lét a megoldás – A vallások együttélésének alapvető feltételei a Közel-Keleten” címmel tartott előadást Henri Boulad szír jezsuita szerzetes a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, aki egy héttel ezelőtt azért vette fel a magyar állampolgárságot, mert egyetért hazánk migrációs politikájával és az üldözött keresztények melletti kiállással. Az eseményen köszöntőt mondott, Fodor György prorektor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánja, valamint Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

KERESZTÉNY SZENVEDÉSTÖRTÉNET

Henri Boulad előadása bevezetőjében megköszönte hazánknak azt a támogatást, amelyet az arab világban a keresztényeknek nyújtunk. Felidézte, családja történetén keresztül is könnyen levezethető a közel-keleti keresztények szenvedéstörténete. Először Damaszkuszból voltak kénytelenek Egyiptomba menekülni, amikor a muzulmánok mintegy húszezer keresztényt gyilkoltak le. Az ekkor nyitott, toleráns és felvilágosult Egyiptom arca is hamarosan megváltozott, amikor Gamal Abden-Nasser került hatalomra, és utat tört magának az 1928-ban alakult Muzulmán Testvériség világhódító célokat kitűző, szélsőséges muszlim ideológiája. Hozzátette, mára több mint 80 országban van jelen a Muszlim Testvériség, céljuk pedig a saría-jog világméretű elterjesztése.

BEFOGJÁK A SZÁNKAT

A jezsuita szerzetes elmondta, ezt a célt először fokozatosan, ravaszsággal, ügyeskedéssel akarják véghezvinni, de ha ez nem jár sikerrel, akkor az agresszióhoz fordulnak. Ez a kettős szemléletmód jellemző az arabokra, ugyanakkor ezt sem Európa, sem a keresztény egyház nem meri észrevenni. Azokat pedig, akik erre a kettős játékra, és Európa fokozatos iszlamizálására figyelmeztetnek, iszlamofóbnak állítják be. A politikailag korrekt beszédmód napjainkban azt jelenti, hogy ha valaki ellent mer mondani a hivatalos ideológiának, azt megbélyegzik.

Ezzel befogják a szánkat, semmit sem tehetünk, csak hallgathatunk
– hangsúlyozta a Boulad.

Boulad hozzátette, e folyamatok ellen védekezhetünk ököllel, de a civilizált ember inkább ész érvekkel harcol. Ugyanakkor egy olyan közegben, ahol az embernek nincs joga a védekezésre, nincs lehetősége a párbeszédre, ott végül elfogynak a lehetőségek, és marad az agresszió. A szerzetes véleménye szerint az európaiakat a PC-beszéd megfosztotta minden jogától, amelyet a muzulmánokra ruháztak át, így 30 év múlva az iszlámé lehet Európa.

EHHEZ NEM KELL SZÁMOLÓGÉP

A szerzetes felhívta a figyelmet arra, míg Magyarországon egy családban 1,2 gyermek születik, addig a muzulmánok akár 4-6 gyermeket is vállalnak. Brüsszelben a fiúgyermekek több mint 50 százalékát Mohamednek hívják.

Ehhez nem kell számológép. És ha a demokrácia jegyében a muzulmánok elérik a többséget, véget ér ajáték
– jelentette ki.

Henri Boulad kiemelte, ő nem a muzulmánok ellen, hanem az iszlám ellen emeli fel szavát. Hozzátette, elsőként a muzulmánok esnek áldozatául a szabadságot, az ellenkező véleményt elnyomó, börtönnel fenyegető iszlámnak, amelyet már maguk a muzulmánok sem bírnak elviselni. Megjegyezte, az iszlám európai térhódításában a migráció és a demográfiai jellemzők mellet ugyanakkor fontos szerepet játszik, hogy Európában hatalmas űr tátong, amelyet az iszlám vallás képes betölteni.

ORBÁN PRÓFÉTA

Orbán Viktort ultarkonzervatív politikusnak bélyegzik, miközben a magyar államfő egy próféta, aki ajtót nyit a változás felé – emelte ki Boulad. Hozzátette, érdemes lesz megvárni a francia választási eredményeket, amely éppolyan váratlan fordulatot hozhat, mint az amerikai elnökválasztás. mint kifejtette, a nyugati ember most kezdi kinyitni a szemét,ugyanakkor még az arab világ muzulmánjai között is hasonló folyamat megy végbe.

Döntő pillanatban vagyunk amikor minden megváltozhat, Európa fordulópontra érkezett
– hangsúlyozta hozzátéve, a magyarok sem hódoltak be a brüsszeli diktátumoknak, inkább gyökereikhez tértek vissza.

HUMANIZMUS ÉS ŐSZINTE BESZÉD

Boulad arról is beszélt, a Közel-Kelet etnikai problémáira egyedül a francia forradalom humanista vívmányai szolgálhatnak megoldással. A békés együttélés alapvető feltétele annak elismerése, hogy mindannyian emberek vagyunk, a vallás pedig csak másodlagos kérdés. A vallás Istenre tartozik, a haza pedig az ország minden állampolgárára.

A szerzetes elmondta, egy muzulmán országban az embereknek három választási lehetőségük van. Vagy eleve muzulmánok, vagy adót kell fizetniük, amellyel végeredményben kiszipolyozzák, de békénhagyják őket. Szélsőséges esetben valaki vagy fölveszi az iszlám vallást, vagy levágják a fejét. Megjegyezte, az iszlám hódításának elsőként a keleti keresztények, az első keresztények leszármazottai estek áldozatul. A muzulmán hódítás előtt csak Észak-Afrikában 680 püspökség volt, amelyből mára egy sem maradt. Szíriában, Irakban és Libanonban a keresztények aránya 20 százalékról két százalékra apadt. De még a demokratikusnak mondott, Erdogan-vezette Törökországban is 0,3 százalék a keresztények aránya. Ebben a helyzetben egyedül az őszinte beszéd szolgálhat megoldással, mivel miközben az iszlám mosolyogva teával kínál, tetteiben a kereszténység ellehetetlenítésén ügyködik. A hazugságra épülő kommunikációnak, a Nyugat is áldozatául esett, hiszen mindig azt hallja, amit hallani szeretne, a valósággal azonban képtelen szembenézni.

MINDEN MOZGÁSBAN VAN

Henri Boulad felhívta a figyelmet arra is, a Muzulmán Testvériség már Washingtonba is befészkelte magát, hiszen Barack Obama egyik legrangosabb tanácsadója is közülük került ki. Ezt az iszlám-barát viszonyt folytatta volna Hillary Clinton is, ha nem bukik el a választásokon. A szerzetes úgy látja, jelenleg minden mozgásban van a világban, és ez a választási eredményeken is tükröződik. Utalt ugyanakkor arra is, hogy véleménye szerint a háttérben egy láthatatlan kéz, a pénz világa, a bankárok mozgatják a szálakat kedvezőtlen irányba. Mint kifejtette, a pénz manipulálja a katolikus egyházat, a Muzulmán testvériséget, Brüsszelt, vagy az USA-t is.

Miközben Európát kifacsarják, mint egy citromot, mivel uralom alá hajtását a migráció eszközeiben találták meg, Magyarország igyekszik ettől megszabadulni. Amikor a jótékonyság politikai ruhát ölt, azaz a jótékonyság köpenyébe burkolózva érnek el egyesek politikai eredményeket, Magyarország összefog ez ellen a környező országokkal. A szerzetes szerint, Európa kezd meginogni, de nem szabad elfogadni a sorsszerűséget, senki nem veheti el az emberi cselekvés szabadságát, és Magyarországon egyelőre még lehet szabadon beszélni.

AZ ÚRTÓL KAPTUNK EGY SZÍVET MEG EGY FEJET

A PestiSrácok.hu kérdésére Henri Boulad kitért arra, Ferenc pápa állásfoglalása elég világos. A kétségbeesett menekülteket be kell fogadni, de figyelembe kell venni az óvatosság szempontjait, a realitás elvét is, amelyről a pápa több alkalommal is említést tett. Hozzátette, ha szépek is a szándékok, de a szituáció a jelenleg a realitásérzék hiányát mutatja. Az úrtól kaptunk egy szívet arra hogy szeressünk, de egy fejet is arra, hogy gondolkozzunk. Ha ez a két szerv nem működik együtt, az katasztrófához vezet.

A szerzetes szerint a pápa a befogadás képességének fontosságát hangsúlyozza, egyszersmind felvetődik annak lehetősége, hogy Európa elsüllyed a migrációs áradatban. Emiatt fontos lenne tudnunk, kik az igazi menekültek. Felvetődik a szándék kérdése is, hogy a menekülés, vagy az elfoglalás szándékával érkeznek–e. Azokat ugyanis, akik azt az utasítást követik, hogy ne integrálódjanak, ne fogadják be az Európai értékeket, azokat el kell küldeni. A jezsuita szerzetes szerint Európa is bevándorlókból áll, de akik korábban ide érkeztek, azok elfogadták a közös alapelveket. Ezt az egyensúlyt fenyegeti az iszlám, mert ők elutasítják ezt a modellt. Ha sikertelen az integráció, haza kell küldeni a bevándorlót, és ennek a szelekciónak mihamarabb végbe kell mennie.

Az eseményen a jezsuita szerzetest Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntötte. Soltész Miklós többek közt arról beszélt, Nyugat-Európa önzése és az iszlám terjedése nem először sodorta bajba hazánkat és egész Európa stabilitását. Megjegyezte, Magyarország kész befogadni azon Nyugatról menekülő rémült politikusok és újságírók tömegeit, akik jelenleg még hazánkat támadja migrációs politikája miatt. Az államtitkár hangsúlyozta, kötelességünk megvédeni hazánkat, és fellépni a vadliberalizmus, a vallást a természeti törvényeket felrúgó értéktelen ideológia ellen. Hozzátette, „mi is a Jóistent szolgáljuk”, csak más módon, mint ahogy azt egyesek helyesnek gondolják.

Pesti Srácok

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑