Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 03. 13.

Breaking News: Újabb pokolgép robbant az ankarai csúcsforgalomban – VIDEÓ

2016. 03. 13.

Hatalmas robbanás rázta meg Ankara városát az esti csúcsforgalomban – egy öngyilkos terrorista Ankara központjában indította működésbe az autójába rejtett pokolgépét. Az Ankarai Kormányzói Hivatal értesülései szerint eddig 27 halottja van a támadásnak és további 75 ember megsérült.

A robbanás, melynek pillanatát egy közelben lévő térfigyelő kamera felvette, a Guven Park mellett történt, a török főváros központjában, egy buszmegállóban. Ez a helyszín közel van a Legfelsőbb Bíróság, az Igazságügyminisztérium és a Belügyminisztérium épületeihez.

Felvétel a robbanás pillanatáról

A buszmegállóban álló civil busz gyakorlatilag felismerhetetlenségig elégett, a környéken haladó több autóval egyetemben. Ezen járművekben ültek azok, akik a merénylet halálos áldozataivá váltak.

 

A Russian Times felvételei a robbanás helyszínéről

A terrorcselekményt egyelőre senki sem vállalta magára, ugyanakkor a török hatóságok szerint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) állhat a robbantás mögött.

A városközpontban utoljára kevesebb, mint egy hónapja, február 17-én történt hasonló merénylet, akkor 28-an haltak meg, viszont, ellentétben a mai támadással, az akkori áldozatok egy kivételével mind katonák voltak.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑