Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 06. 16.

Brit takfiri toborzó sajnálja a mészárlást és az emberek kihasználását

2015. 06. 16.

Egy egykori brit takfiri milicista toborzó azt mondja, sajnálja amiért kikövezte az utat az emberek előtt, hogy olyan terrorista csoportokhoz csatlakozzanak, mint például az ISIS, vagy az Al-Kaida.

Abu Muntasir egy Emmy-díjas filmrendező dokumentumfilmjében tette ezt a bejelentést, írja a Guardien a szombati számában.

Az “Exposure : Jihad – a British story” címet viselő dokumentumfilmben a zokogó 55 éves férfi bevallja, hogy segített “- létrehozni a kapcsolatot és megtisztítani az utat a radikális militarizmus felé.

“Visszatértem [a háborúból] és megnyitottam a csapot, és a csepegés árvízbe fordult. Inspiráltam és toboroztam, tőkét emeltem és fegyvereket vásároltam, nem csak egyszeri alkalommal, hanem 15-20 éven keresztül. Hogy miért nem tartóztattak le soha, nem tudom” – mondja a programban, amelyet az ITV is sugároz majd június 15-én.

Muntasir 1980-90 között volt aktív, amikor segített fiatal muszlimok “ezreinek” radikalizálódni, sokakat biztatott fel, hogy menjenek harcolni Afganisztánba, Kasmírba, Burmába, Boszniába, és Csecsenföldre, mondja a jelentés.

A jelentés szerint, míg a burmai esőerdőben harcolt az ellenálló csoportokkal, rájött, hogy tettei nem voltak mások, mint emberek mészárlásának segítése és a fiatal muszlimok kihasználása.

Orientalista.hu – Tia (persianews)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑