Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2014. 11. 02.

Brutális provokáció után a zsidók lezárják a világ legnagyobb koncentrációs tábora bejáróit

2014. 11. 02.

Az izraeli hatóságok vasárnap határozatlan időre lezárják a Gázai övezetbe vezető határátkelőket, válaszul arra, hogy az övezetből Izrael felé lőttek – erősítették meg szombaton a gázai hatóságok.A Háárec című izraeli lap úgy értesült, hogy az izraeli-gázai határ mindkét átkelőhelyét, a Kerem Sálóm-i áruforgalmi és az erezi a személyforgalmi átkelőt is lezárják.Egyedül humanitárius vészhelyzet esetén fogják engedélyezni a személyforgalmat Ereznél – írta a lap

Az értesüléseket a gázai hatóságok is megerősítették a dpa német hírügynökség szerint.

A lépés oka, hogy az izraeli hadsereg egy Gázából Izrael területe felé indított lövést észlelt szombatra virradó éjjel. Azt a fegyveres erők szóvivője nem tudta megmondani, hogy rakétát vagy aknagránátot lőttek-e ki az övezetből. Ez a második alkalom, hogy izraeli területre lőttek a Gázai övezetből azóta, hogy Izrael és a palesztinok augusztus 26-án tűzszünetet kötöttek egymással, előzőleg szeptemberben történt egy aknagránát-támadás. Mi meg elhisszük, hogy valós támadás volt, és nem cionista provokáció. Mert libatollas a hátunk.

Július 8. és augusztus 26. között véres izraeli terrorháború dúlt a Gázai övezetben, amelyben palesztinok ezrei, köztük nagy számban ártatlan nők és gyerekek vesztették életüket. Az 1,8 milliós Gázában, a világ legnagyobb koncentrációs táborában a a zsidó terrortámadások miatt a helyi hatóságok szerint több mint félmillió embernek kellett elmenekülnie otthonából.

A Gázai övezet újjáépítéséhez korábban a Kerem Sálóm-i átkelőn keresztül küldtek segélyt nemzetközi donorok.

hunhir.info

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑