Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2017. 09. 11.

Brutálisan összevertek egy zsidó családot saját otthonukban

2017. 09. 11.

Egy család három tagját elrabolták, megkötözték majd kegyetlenül összeverték csütörtök éjjel. A The Times of Israel szerint a támadás Livry-Gargan nevű településen történt, amely kvázi Párizs külvárosa.

Az országos antiszemitizmus elleni szervezet (BNVCA) közleménye szerint hárman törtek be a zsidó család otthonába úgy, hogy átvágták az ablakokat védő rácsot, majd áramtalanították a házat.

A családfő, bizonyos Roger Pinto fiát megkötözték, feleségét pedig összeverték. Többször halálosan megfenyegették a ház lakóit, akiket zsidó vallásuk miatt is megaláztak. Csak órákkal később, péntek hajnalban tudta Pinto a hatóságokat értesíteni, ennek következtében a támadók elmenekültek.

Az áldozatok leírása alapján a támadók húszas, harmincas éveikben járó fekete bőrű férfiak, akik ékszereket, készpénzt és hitelkártyákat zsákmányoltak.

A családot kórházba szállították, könnyebb sérüléseket szenvedtek, az eset sokkolta őket.

A francia zsidó szervezeteket egybefogó CRIF határozottan elítélte az antiszemita támadást, az ernyőszervezet elnöke szerint:

„Ez a szörnyűséges eset is bizonyíték arra – noha ez eddig is közismert volt -, hogy Franciaország zsidósága nincs biztonságban az utcákon, és már saját otthonaikban sem.”

Hozzátette, hogy Sarah Halimi vérlázító gyilkossága után ez a támadás jóval több éberséget igényel a hatóságoktól, és követelte hogy a jövőben a rendőrség törekedjen az elrettentésre, hogy ilyen antiszemita támadások ne ismétlődhessenek meg.

888.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑