Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Vélemény

2017. 01. 15.

Búcsúajándék egy napjait számláló ember számára

2017. 01. 15.

A történészek lehet hogy gondban lesznek, ha egy jelzővel vagy röviden kellene majd megfogalmazniuk Barack Obama korát. Minden amerikai elnöknek van egy sajátos tette, ami csak rá illik és ezzel a tettével kerül be a történelemkönyvekbe örökre.

Néhány amerikai elnökről nagyon sajátos képek készültek, amik kizárólag rá és a korára utalnak. Néhány ilyen rajz az amerikai dollárra került, néhány a múzeumokba található, és néhány a hegyekbe van belevésve. Általában mindegyikre jellemző a nyugodt vagy elgondolkodó nézés, de hogyan fognak a történészek

Obamára visszagondolni? Mi az ő fő jellemzője? Az “Arab Tavasz Emberének” fogják hívni? Vagy az “Iszlamisták legjobb barátjának”? Vagy az elnöknek, aki a “lefejezőket” szórta szét a világban?! Mi az a kép, ami jellemezni fogja őt és a borzalmas sötét korát?!

Úgy, hogyha bárki meglátja ezt a képet minden bizonnyal egyet ért, hogy ez az a kép!.. Az elnök, aki mosolyogva vágja el a torkokat..

Az összes festmény közül, amit Obamáról festettek, ( amin nevet, amin gondterhelt vagy szomorú ), az összes festmény közül ez a festmény ami a legközelebb áll a valósághoz, amin a palesztin gyerek torkát vágja el Aleppóban a “mérsékelt”, Obama által támogatott “Nour Eddin El Zinki” iszlamista társaival együtt. Talán ez az a kép, ami legközelebb álló a valósághoz, az igazsághoz, ami egész korát tükrözi. Én úgy gondolom el kellene küldeni neki a képet egy borítékban postán. A festményből bélyeget kell készíteni, ami ezt a sötét kort örökíti meg.

A torokvágás sötét korát, egészen pontosan: a gyerekek torkának elvágásának a sötét korát, ami szégyent fog hozni rá minden történelemkönyvben. Obama ideje alatta lett a legtöbb embernek a feje késsel levágva a modern korban. Az ő ideje alatt gurult a legtöbb emberi fej a kamerák elé. Az ő korában jött létre a szövetség az áll szabadság, a nyugati demokrácia ikon, az Iszlám Állam, az Al Kaida és a Muszlim Testvériség között.

Képzeljétek el, hogy a Náci Németország az amerikaiak által vezetett normandiai partraszállással szembe nem tudott ellenállni és rekord időn belül az amerikai tankok Berlinbe értek. Képzeljék el, hogy Szaddam Huszein hadserege, ami akkoriban a világ negyedik legerősebb hadserege volt, csak három hétig tudott kitartani az amerikai megszállással szemben.

Csak az Iszlám Állam vezetője Abu Bakr Al Bagdadi tudott kitartani ennyi évig, sőt ahelyett, hogy gyengült volna, csak erősödött és több területet foglalt el! Képzeljétek el, hogy Obama szakértői a mai napig képtelenek megmondani, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy végezzenek vele és terrorszervezetével. Vannak, akik pofátlanul sok sok évet mondanak ( 30 évet néha ), de az igazság az egyszerűen az, hogy az egész Iszlám Állam nem más, mint Obama és társai szövetséges.

Ezt a képet szeretném Barack Obamának ajándékozni az utolsó napjaiban. Ezt a képet szeretném a postaládájába helyezni elsőként, amint távozott a Fehér Házból, mert őszintén és röviden tükrözik az egész Obama kort: a gyerekfejek levágásának a korát, amit szigorúan az ő közreműködésével, keze által teljesedett be.

Orientalista.hu – Cadmus (Naram Sarjoon író cikkének fordítása)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑