Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2018. 06. 26.

Búza helyett Cannabis

2018. 06. 26.

Szíria legtermékenyebb vidékeinek egyike, ahol búza és gyapot termeszthető sok más mezőgazdasági haszonnövény mellett. Nos, ehelyett a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) nevű kompánia vadkendert (cannabis) termeszt Al-Haszakah földjén.

Dereng valami? Afganisztán termékeny földjei és mivé változtak?!

Északkelet-Szíriában általában jó földek vannak, de kifejezetten gyapottermelésre is alkalmasak és a hazai piacra és kivitelre termelő szövetgyártás egyike volt a szíriai stratégiai erőforrásoknak.

Feltette már a kérdést valaki, hogy az USA segélyeit megkapó országok miért hagynak fel saját fontos gazdasági termékeik előállításával? És most teljesen rá vannak kényszerülve ezeknek a termékeknek a behozatalára? Néhány (főleg közel-keleti) ország folyamatosan arról szövegel, hogy milyen nagy és fejlett hadereje van, miközben csak annyi élelmiszert és gabonát tud előállítani, ami csak párt hétre elegendő lakosságuknak. Szóval, mire jó a modern hadseregük, ha nem képesek majd etetni?!

.

Ismét egy újabb bizonyíték arra, akik azt állítják, hogy Szíriáért harcolnak nem többek, mint pénz és hatalomfüggő politikai prostituáltak. Újabb bizonyíték arra, hogy sehol semmi jó nem származik az amerikai katonai “jelenlétből”, azaz megszállásból.

A másik oldalról, a Szíriai Fegyveres Erők felszabadította területek visszatérnek a békés termeléshez, iparban és mezőgazdaságban egyaránt, ellátják a helyi piacokat és kivitelre is jut.

Ami az úgynevezett “Szíriai Demokratikus Erőket” (SDF) illeti, teszik amit a gazdáik parancsolnak, azonban az általuk megszállt földek is fel fognak szabadulni, előbb vagy később, békésen vagy erővel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑