Cadmus fordítás Cadmus
Iszlám világ

2016. 08. 01.

Cardiffi imám: lehet szexrabszolgát tartani az iszlám értelmében (videó)

2016. 08. 01.

Rejtett kamerával készítettek felvétel a vallási vezetőről, amint a fiatal muszlimokat tanítja.

Ali Hammuda a cardiffi Al-Manar mecset imámja 2014 óta, amikor Nasser Muthana és Reyyad Khan, akkor 20 évesen, valamint a tinédzser Aseel Muthana elmentek Szíriába. Az imámról a napokban készült egy rejtett kamerás felvétel, amelyen fiatal muszlimok egy csoportjának azt mondja, hogy az iszlám elfogadhatónak tartja szexrabszolgák tartását, valamint, hogy a világvége közel van.

Az imám az Iszlám Állam értelmezésében tolmácsolja Mohamed próféta szavait, elvégre a dzihádista szervezet mintegy 3500 szexrabszolgát tart fogva, többségük nő és gyermek, de férfiak is vannak közöttük.

Hammuda egyébként palesztin származású, de Nagy-Britanniába vándorolt. Csoportjának azt természetesen elfelejtett elmondani, hogy a rabszolgatartás törvényekbe ütközik az Egyesült Királyságban, és valójában az iszlám is tiltja.

A mérsékelt muszlim vallási vezetők szerint Hammuda extremista hírében áll. Shahid Raza imám például úgy nyilatkozott a Daily Mailnek, hogy a Hadit magyarázata, a szexuális rabszolgaság igazolásaként, kizárólag az Iszlám Állam gyakorlata.

 

Orientalista.hu – Magyar Idők

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑