Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 05. 18.

Cionista kaszinómogul támogatja Donald Trump kampányát

2016. 05. 18.

100 millió dolláros támogatást nyújt Trump elnökválasztási kampányának Sheldon Adelson amerikai zsidó üzletember, megrögzött cionista és Benjamin Netanyahu egyik legnagyobb támogatója.

A kaszinótulaj terveiről a New York Times számolt be múlt pénteken. Trump és Adelson egy hotelben találkoztak New Yorkban, a találkozón Trump állítólag kifejezte elköteleződését Izrael biztonsága mellett.

A milliárdos kijelentette, hogy Trump testesíti meg „az amerikai eltökéltséget, a célért való elkötelezettséget és a vállalkozói szellemet.”

„Lehet, hogy nem kedvelitek Trump stílusát, vagy amit Twitteren ír, de ennek az országnak erős vezetőre van szüksége, most jobban, mint bármikor a történelme folyamán” – írta Adelson.

Adelson a Las Vegas Sands kaszinóvállalat tulajdonosa, vagyonát 18 milliárd dollárra becsülik, ezzel a 18. leggazdagabb ember a világon. A Republikánus Párt egyik legnagyobb támogatója. Korábban úgy nyilatkozott, hogy a támogatandó jelölt kiválasztásánál nála a legfontosabb szempont Izrael biztonsága.

Orientalista.hu – Jack Fall

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑