Geopolitika

2016. 05. 18.

Cionista kaszinómogul támogatja Donald Trump kampányát100 millió dolláros támogatást nyújt Trump elnökválasztási kampányának Sheldon Adelson amerikai zsidó üzletember, megrögzött cionista és Benjamin Netanyahu egyik legnagyobb támogatója.

A kaszinótulaj terveiről a New York Times számolt be múlt pénteken. Trump és Adelson egy hotelben találkoztak New Yorkban, a találkozón Trump állítólag kifejezte elköteleződését Izrael biztonsága mellett.

A milliárdos kijelentette, hogy Trump testesíti meg „az amerikai eltökéltséget, a célért való elkötelezettséget és a vállalkozói szellemet.”

„Lehet, hogy nem kedvelitek Trump stílusát, vagy amit Twitteren ír, de ennek az országnak erős vezetőre van szüksége, most jobban, mint bármikor a történelme folyamán” – írta Adelson.

Adelson a Las Vegas Sands kaszinóvállalat tulajdonosa, vagyonát 18 milliárd dollárra becsülik, ezzel a 18. leggazdagabb ember a világon. A Republikánus Párt egyik legnagyobb támogatója. Korábban úgy nyilatkozott, hogy a támogatandó jelölt kiválasztásánál nála a legfontosabb szempont Izrael biztonsága.

Orientalista.hu – Jack Fall

, , ,
<


Back to Top ↑