Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2016. 03. 30.

Cipőt adományozott Messi Egyiptomnak, ezért közellenség lett

2016. 03. 30.

Lionel Messi megint jótékonykodni akart, de ezúttal balul sült el az akciója. Néhány hete egy afgán fiúnak küldött egy igazi argentin mezt, miután a gyerek két csíkos nejlonszatyrot hordott Messi polónak a focipályán. Akkor ő volt a közösségi média hőse.

A hullámot meglovagolva most egy egyiptomi tévében jótékony célokra ajánlotta korábbi cipőét. A Barcelona csatára azonban nem számolt azzal, hogy az arab világ megőrül, ha cipőtalpat lát. Arrafelé ugyanis ez a megvetés szimbóluma, aminél nagyobb sértést nehezen lehet elképzelni. A cipő a test legalját takarja, ami koszban gázol, így az is mocskosnak számít, akinek a cipőt szánják. A PR akció tehát a visszájára fordult, és nyomban elöntötték az arab világot a cipőjüket Messinek mutató posztok.

A hallatlan sértés után Egyiptomban aktivizálódott a Muszlim Testvériség. A bigottsági versenybe beszálltak a helyi twitter-huszárok, és elindult egy ki tud keményebben visszaszólni Messinek szám. A botrányt még az is tetézte, hogy az arab műsorvezető, aki ráadásul egy nő- megfogta a kezével Messi cipőjét!!!

Ez egyesek szemében tűrhetetlen jelenet volt, ami után többen vizionáltak egyfajta arab öntudatra ébredési momentumot. Az egyiptomi futball szövetség vezetője azt mondta: nem kérnek az alamizsnából, főleg nem a zsidók és izraeliek pénzéből. Azt sajnos Azmy Megahed nem fejtette ki, hogy minderről miért pont a zsidók tehetnek, de Egyiptomban ezzel könnyen lehet egy kis népszerűséget szerezni.

Egyiptomi műsorvezető a saját cipőjét ajánlotta fel az argentin szegényeknek:

 A futballvezető azzal is elviccelődött, hogy Messi tegye inkább a fejére a cipőjét, ott jobb helye lesz, mint az egyiptomi szegényeknél. És persze, ahogy ilyenkor lenni szokott lábra keltek az összeesküvés elméletek arról, hogy valójában az egész csak egy izraeli szemtelenkedés, amibe belekeverték Messit.

Euronews

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑