Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 10. 26.

Civilek menekülnek Idleb tartományból

2018. 10. 26.

Több száz civil hagyta el Idlebet a humanitárius folyosón keresztül a szíriai hadsereg állásainak irányába.

Több mint 300 civil hagyta el a terroristák által megszállva tartott területeket Idleb városában. A menekülő civilek a nyitva lévő ún. humanitárius folyosón keresztül tudnak távozni azokra az Idleb tartományhoz tartozó területekre, melyeket a Szíriai Arab Hadsereg már felszabadított.

Orosz források számoltak be arról, hogy a szíriai hadsereg megnyitotta az Abu Al-Duhur térségében található humanitárius folyosót a tartomány dél-keleti részén. Az orosz Sputnik hírügynökség arab nyelvű oldala számolt be arról, hogy a szíriai hatóságok ebben együttműködnek az Orosz Egyeztető Bizottsággal. És így az Abu Al-Duhur átkelő lehetőséget nyújt azoknak a civileknek akik úgy döntenek, hogy elhagyják a terroristák által megszállt Idleb várost.

A folyosón kimenekült 300 civil többsége nő és gyerek. A menekülők arról számolnak be, hogy a terroristák próbálják megakadályozni a lakosság távozását. Valószínűleg élő pajzsként akarják majd felhasználni őket amikor a szíriai hadsereg megindítja a végső offenzívát Idleb felszabadítására.

A szíriai és az orosz csapatok újabb humanitárius folyosók megnyitását tervezik Qala Al-Madhiq és Morek térségében Hama északi részén.

A Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) nevű szervezet szerint a törököknek nem sikerült meggyőzni a terroristákat arról, hogy vonuljanak ki a demilitarizált zónából, melyet a Szocsi Egyezmény értelmében hoztak létre, és mely magába foglalja Lattakia, Idleb, Hama és Aleppo kormányzóságok egyes részeit. Az erre szóló határidő pedig október 15-én lejárt.

Az Al-Watan című újság pedig arról számolt be, hogy Törökország megbukott azzal a próbálkozással, hogy kiutasítsa a terroristákat a demilitarizált zónából, és ezzel egy időben a szíriai hadsereg tüzérségi egységei tűz alá vették a Tahrir Al-Sham nevű terrorista szervezet alakulatait akik át akarták törni a hadsereg vonalait Al-Latamina térségében Észak-Kelet Hamában, valamint Al-Zarzour falu térségében Idleb dél-keleti részén.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: Muraselon.com

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑