Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 09. 25.

Civileket gyilkolnak a kurd terroristák

2018. 09. 25.

A YPG/PKK lerohanta a megszállás alatt tartott Rakka tartományban El-Hatuniyye falut, melynek lakosai szembeszegültek az erőszakos sorozással, és 7 arab származású civilt megölt.

A YPG/PKK a megszállás alatt tartott területeken egyre többször támad a civil lakosságra, és folytatja az erőszakos sorozást is.

A YPG/PKK lerohanta a megszállás alatt tartott Rakka tartományban s múlt héten küldött őrjáratot El-Hatuniyye faluba, hogy erőszakkal sorozzon be fiatalokat.

Miután a  kurd szervezet tagjai elkezdték összeszedni a fiatalokat a faluban, a terroristák és a falu lakói között feszültség tört ki. A falusiak a  kurd szervezet falubeli épületére támadtak, és 3 járművet felgyújtottak.

Az események súlyosbodása után a terroristák erősítésként érkezett csapatai lerohanták a falut, s a 8 ezer lelkes településen 7 civilt megöltek, sokakat foglyul ejtettek.

A terroristák a falubeli nőket és gyerekeket megverték, több házat felgyújtottak. A terrorszervezet a Deir Ezzor tartományban megszállt Süveydan Cezire faluban is több civil üzlethelyiséget felgyújtott.

A tiltakozásul összegyűlt falusiakat fegyverrel oszlatták szét.  A kurd szervezet tagjai sokakat foglyul ejtettek a demonstrálók közül. A YPG/PKK és a helyi lakosság továbbra is nagy a feszültség. Szíria területének mintegy 28%-a a YPG/PKK megszállása alatt áll.

trt.net.tr

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑