Cadmus fordítás Cadmus
Afrika

2021. 12. 07.

Civileket gyilkolt a francia hadsereg Nigerben

2021. 12. 07.

A Military Watch Magazine oldal és az Al-Jazeera híroldal számolt be arról, hogy november 27-én a francia katonák a francia katonai jelenlét ellen tiltakozó civileket gyilkoltak meg Nigerben.

A korábbi francia gyarmaton helyi lakosok ,,Le Franciaországgal,, feliratú táblákkal tiltakoztak a francia katonai jelenlét ellen. Az Al-Jazeera híroldal beszámolója szerint a Nigeren keresztül Maliba tartó francia katonák tüzet nyitottak a konvojukat megközelítő helyi lakosokra. A eset során 2 nigeri polgár meghalt és 18 megsebesült.

Az utóbbi időszakban több tiltakozás és tüntetés is volt a Maliban missziót végrahajtó, de más szomszédos országokban is jelenlévő francia csapatok ellen. A francia fegyveres erők tagjait más hasonló gyilkosságokkal és nemi erőszakkal is megvádolták.

A Nigerben és Maliban közlekedő francia konvojok történetéhez az is hozzá tartozik, hogy Nigerben van a világ egyik legnagyobb uránium készlete, tehát nem csoda, hogy Franciaország és a térségben egyre aktívabb Egyesült Államok is érdeklődik ez iránt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Military Watch Magazine, Al-Jazeera))

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑