Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 10. 12.

Csak feltételekkel segíthet Damaszkusz a kurdoknak

2019. 10. 12.

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg mozgósította csapatait, hogy bevonuljanak és átvegyék egy terület feletti ellenőrzést, miután a „Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF) nevezett kurd vezetésű milíciák arra kérték a Szíriai Fegyveres Erőket, hogy belépjenek az általuk eddig uralt területre és megvédjék azt, ahol az SDF fegyveresei át fogják adni az ellenőrzést a szíriai kormányzatnak, valamint beléptetik a tagjaikat a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF – Al-Kuwat Ad-Difa Al-Watani) helyi egységeibe és átadják nehéz fegyverzetüket a Szíriai Arab Hadseregnek ebben a régióban.

Miután a Szíriai Parancsnokság egyetértett, az úgynevezett SDF megváltoztatatta álláspontját ahhoz képest, amibe korábban beleegyezett és azt követelte a Szíriai Arab Hadseregtől, hogy csak az említett régiót övező körzetbe vonuljon be és védje meg őket a török támadástól.

Végül a Szíriai Parancsnokság megállította a Szíriai Arab Hadsereg hadműveletét. A hadsereg csak a Szíriai Fegyveres Erők Főparancsnoksága által jóváhagyott feltételek szerint hajlandó beavatkozni.

A fentebb említett eset csak egy példa arra, hogy az úgynevezett „Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) cselekedtek Szíria kormányával szemben. Védelmet akartak, miközben a téveszmét vallják, ami szerint elszakíthatják Szíria egyes részeit, hogy létrehozzák a saját úgynevezett „államukat”.

A továbbiakban a Szíriai Parancsnokság még mindig megszállásnak és Szíria elleni agressziónak minősíti a török hadműveleteket és a saját feltételei alapján fog ellencsapást mérni és nem azok elképzelései alapján, akik eladták a saját hazájukat és becsületüket az Amerikai Egyesült Államokat uraló birodalmi elitnek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑