Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 01. 12.

Csatlakozhatnak a kurdok a Szíriai Arab Hadsereghez

2019. 01. 12.

 

A szíriai kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) egyik szóvivője közölte, hogy a kurd milicisták nagy valószínűséggel a Szíriai Arab Hadsereghez fognak csatlakozni, miután a két fél megegyezett a muszlim testvériségi török rezsim megszállása alatt lévő területek felszabadításáról, jelentette a Fars News hírügynökség.

A Russia Today (RT) televízió arab nyelvű szerkesztősége idézte a YPG egy rangidős szóvivőjét, Nuri Mahmudot, aki elmondta, hogy “nincs akadály, ami gátolná az együttműködést a kurd milíciák és a Szíriai Arab Hadsereg között.”

A szóvivő elmondta, hogy a YPG csak egy politikai megállapodást követően csatlakozna a Szíriai Arab Hadsereghez, ami megszabná milyen módon alakítsanak közös haderőt.

Mahmud ezenkívül elmondta, hogy abban az esetben, amikor a YPG csatlakozott a Szíriai Arab Hadsereghez, akkor a török megszállás alatti Afrin, Dzsarabulusz, Al-Bab és Idleb fel fognak szabadulni Törökország és vele szövetséges dzsihádista csoportok uralma alól.

A továbbiakban közölte, hogy Afrin visszafoglalása a szíriai kurd nép elsődleges célja.

A Fars News hírügynökség ezenkívül emlékeztetett Mahmud szóvivő múlt év decemberi megjegyzéseire, amelyek szerint a YPG milíciái csak azután teszik le a fegyvert, ha a béke visszatért Szíriába.

A jordániai Al-Hadath hírcsatorna egyik beszámolója szerint Mahmud elmondta, hogy az USA által szállított fegyvereket terroristák elleni harcra használták.

A YPG szóvivője ezenkívül elmondta, hogy a Szíriai Arab Hadsereget behívták Manbedzs térségébe állítólag azért, hogy az ISIS terrorszervezet elleni harcra tudjanak összpontosítani az Eufrátesz-folyó keleti partvidékén.

Ezek után a Szíriai Arab Hadsereg megerősítette Manbedzs közeli állásait, felkészülve a török rezsim által támogatott militánsok elleni harcra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑