Cadmus fordítás Cadmus
Kaukázus

2015. 04. 10.

Csecsenföld fegyverekkel támogatná Mexikót az USA ellen

2015. 04. 10.

A Zvezda tv-csatorna arról tett jelentést, hogy a Csecsen Köztársaság Parlamentje felszólítja az USA-t, hagyjon fel az agresszív nézeteinek terjesztésével, és végre kezdjen egyenrangú párbeszédet Oroszországgal. Abdurhamanov csecsen parlamenti házelnök szerint az USA és Európa orosz határ mentén végrehajtott akciói agresszívak, és ezért elfogadhatatlanok.

Dukuvakha Abdurakhmanov

Dukuvakha Abdurakhmanov csecsen parlament házelnöke

„Az USA-nak nincs joga tanácsolni Oroszországnak, hogyan viselkedjen egy baráti nemzettel. Az ukrajnai fegyverszállításokat úgy fogjuk értelmezni, mint egy jelet egy adekvát intézkedésre, ezért a legújabb fegyvereket fogjuk szállítani Mexikónak, hogy megújíthassák az USA által elkobzott területek jogállásának vitáját, ahol most olyan amerikai államok vannak mint Kalifornia, Új-Mexikó, Arizona, Nevada, Utah, Colorado és Wyoming állam egy része” – olvasható a házelnök nyilatkozatában.

„Fenntartjuk magunknak azt a jogot, Oroszországban, Mexikóban és Amerikában konferenciákat tartsunk a megemlített államok USA-tól való elszakadásáról, és hogy fegyvereket szállítsunk a térségbe a partizánoknak” – olvasható a házelnök nyilatkozatának folytatásában.

Abdurakhmanov nyilatkozott arról is, hogy 2004-től kezdve az amerikai pilóta nélküli repülőgép bombázásoknak Pakisztánban 2562 – 3325 közötti áldozata volt. Az amerikaiak destabilizálták a líbiai, szíriai, egyiptomi és az ukrajnai helyzetet is. Szerinte Ukrajnában Joe Biden amerikai alelnök hozta létre a kormányt. A Donbásszon tevékenykedő ukrán katonai haderőt pedig, akik ártalmatlan emberek tömegét gyilkolják, az amerikaiak irányítják.

Szerinte Moszkva és Kijev már régóta együtt építette és formálta államiságát, és testvérnemzetté változtak, ezért Amerikának fel kell hagynia az efféle törekvéseivel, és ideje végre egyenrangú tárgyalásokba kezdenie Oroszországgal. Beszélt arról is, hogy a világon számos olyan ország van, ahol nemhogy demokrácia nincs, hanem az emberi élethez szükséges legalapvetőbb körülmények se biztosítottak. Példaként az afrikai országokat hozta fel.

„Miért nem foglalkoznak az ő problémáikkal? Mivel magyarázható az, hogy pont az olyan Oroszországgal határos országok demokráciájával kell foglalkozniuk, mint Grúzia és Ukrajna? Fenntartjuk magunknak azt a jogot, hogy Oroszországban, Mexikóban és Amerikában konferenciákat tartsunk a megemlített államok USA-tól való elszakadásáról, és hogy fegyvereket szállítsunk oda a partizánoknak” – ismételte szavait Abdurakhmanov.

Orientalista.hu – (Forrás: rapidpress.info, tvzvezda.ru)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑