Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 01. 25.

Daesh: terrortámadások várhatóak Nagy-Britanniában is

2016. 01. 25.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorista szervezet egy videóüzenetben fenyegette meg a londoni kormányt terrortámadással. A videóban feltűnt a kilenc párizsi merénylő is, egy ígéret kíséretében, hogy további  erőszakos cselekmények várhatóak Európa más területein is.

A videót eddig egy nagyhatalom külügyminisztériuma sem kommentálta, azonban az nagy valószínűséggel valóban a Daesh által készült.

Mindeközben Szíriában is folynak a harcok a dzsihadisták ellen, a Szíriai Arab Hadsereg egyre nagyobb területeket szerez vissza a terrorszervezetektől – talán ennek is köszönhető, hogy egyre inkább Európába próbálnák meg áttenni a tevékenységüket, amiben a tömegével beáramló, ellenőrizhetetlen, de többségükben szélsőséges nézeteket valló bevándorlók is segítségükre lehetnek.

A szíriai „béketárgyalások” következő fordulója is megkezdődne hétfőn, azonban még mindig sok a bizonytalanság, ugyanis, a nagyhatalmak azt szeretnék, hogy az általuk mérsékelt ellenzéknek nevezett terrorszervezetek is jelen legyenek a tárgyaláson, azonban, egyrészt nagyon úgy tűnik, hogy ezen szervezetek nem óhajtanak tárgyalni, másrészt, a nyugatiaknak is nehéz olyat kiállítani, aki „szalonképesnek” bizonyulna a médiában is…

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑