Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 19.

Damaszkusz: A kormányerők újabb területeket kerítettek körbe

2015. 02. 19.

A Nuszra Front és az Iszlám Hadsereg is súlyos veszteségeket szenvedtek.

A Iszlám Hadsereg terrorszervezet visszaszorul Doumában

Az elmúlt 72 órában a Iszlám Hadsereg terrorszervezet fegyveresei jelentős veszteségeket szenvedtek Douma városban a Szíriai Légierő légi támadásai és a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg is zajló műveleteiben a terroristák erődítményei ellen.

Tegnap a Szíriai Köztársasági Gárda 105. Dandára áttörte a Dzsaish Al-Iszlam védelmi vonalait az Alijjah-gazdaságoknál és átvette egy nagy kiterjedésű terület ellenőrzését Douma város északi részein.

Keletre Douma várostól a 105. Dandár tovább üldözi a Iszlám Hadsereg kannibál fegyvereseit az Ar-Rajhan-gazdaságoknál, miközben tovább nyomul a városközpont felé. A Köztársasági Gárda képes volt elfoglalni az Ar-Rajhan körüli gyümölcsös kertek területét, a Iszlám Hadsereg terrorszervezettel szemben megvívott heves tűzharcok után ezen az egyenletlen nehéz terepen.

A 105. Dandár állományából 31 katona hősi halálát kell feljegyezni az elmúlt három napon, mialatt a Iszlám Hadsereg likvidált fegyvereseinek összlétszáma nem ismert. Azonban az Al-Masdar News internetes hírújsághoz közelálló források szerint 53 elhullott vahabita terroristát voltak képesek azonosítani a Douma város körül 3 napig vívott harcok során. Neveik angol átírásban az alábbiakban olvashatóak:

1.Hisham Al-Sheikh Bakri

 1. Imad ‘Abdel-Majeed
 2. Mohammad Al-Ajawa
 3. Raghad Al-Najjar
 4. Kamaal ‘Arbas
 5. ‘Abdel-Nasser Saami Barkhash
 6. Ahmad Mohammad Al-Bajour
 7. Mounir Al-Mardeeni
 8. Rasheed ‘Umar Khayti
 9. Hassan Shahada Al-Faraa
 10. Aymen Waleed Nasser
 11. Haani ‘Abdullah Al-Kalas
 12. Mohammad Salaam
 13. Basheer ‘Aybour
 14. Nader Rajib Al-Fawaz
 15. Nouress Anwar Al-Mardeeni
 16. Mohammad Al-‘Ayaani
 17. Khaled Al-Haybaani
 18. Iyad Al-Nahass
 19. Farouq Mawfaq Khabyat
 20. Ratib Aywan
 21. Mohammad Al-Deen Dalyaan
 22. Mohammad Nazeer Sayyid Mahmoud
 23. Mohmmad Ibrahim
 24. ‘Ali Fayeez Fawaz
 25. Mustafa Ahmad Al-Daraa
 26. Ahmad Khaled Al-Barghouth
 27. Ibrahim Al-Ahmad
 28. Mohammad ‘Umar Al-Shaker
 29. Mohammad Mounir Al-Barzaawi
 30. Anas Ghaazi
 31. Mohammad Yasseen Al-Ajaawi
 32. Rawaan Khabyat
 33. Mohammad Al-Khanshour
 34. ‘Umar Hamid, Hamza Badraan (alias “Abu ‘Umar”)
 35. Yahya Al-Namil
 36. Mohammad Al-Masha’awat
 37. Mazen Al-Sheikh Bakri
 38. Younis Al-Sheikh Bakri
 39. ‘Issam ‘Uthman Al-Shamaali
 40. Ghassan Ghaazi Al-Waqaaf
 41. ‘Adnan Yousif Al-Saa’our
 42. Mohannad Al-Hazim (a Hadseregből dezertált Aleppoban)
 43. Nidal ‘Abdel-Nafa’a
 44. Nazeer Ghaazi Al-Waqaaf
 45. Majid Al-Manisi
 46. Sameer Al-Sabeeha
 47. Faadiyya Al-Hajaat
 48. Hassan Khirbaash
 49. ‘Abdel-Kareem Al-Ja’ouss
 50. Lu’ayy Al-Toukhi
 51. Fouad ‘Abdel-Malik
 52. Tameem Khabyat

A tűzszünet összeomlott Al-Jarmukban; A palesztin ellenállók szembeszállnak az Al-Kaidával

Közel egy héttel a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (PFLP-GC) ellenállói és az Al-Kaidához tartozó Nuszra Front nevű vahabita terrorszervezet között bejelentett tűzszünet összeomlása után a harcok kiújultak a 30. utcánál, mert a vahabita terroristák elzárták az Al-Jarmuk palesztin menekülttáborba küldött élelmiszerszállítmányok útját.

Az Al-Jarmuk tábor területén szembe nálló erők számos tűzszüneti egyezményt kötöttek eddig, amelyekben mindkét fél kötelezve volt azokra a feltételekre, hogy beengedik az ott rekedt polgári lakosságnak küldött segélyszállítmányokat; azonban az állandó összecsapások rontották az összeomlott lakónegyedek helyzetét és fokozták a további humanitárius segítség iránti igényt.

A hét elején az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) képviselői megkíséreltek segélyszállítmányt juttatni az Al-Jarmuk tábor területén rekedt civileknek, de amikor a Szíriai Arab Hadsereg katonái által kísért szállítmány megközelítette a Nuszra Front vahabita terrorszervezet egyik ellenőrző pontját akkor a vahabita fegyveresek tüzet nyitottak a menetoszlopra. Ez sikerült filmre is rögzíteni.

Képtelenül a segélyek leszállítására, az ENSZ alkalmazottaknak ezekre a ritka tűzszünetekre kell hagyatkozniuk hogy célba juttassák az élelmiszer csomagokat, gyógyszereket, ivóvizet. Balszerencsére az ENSZ dolgozók ezen a héten nem adhatták át a segélycsomagokat a rászoruló polgári lakosságnak a kiújuló vérontás miatt.

Vahabita terrorszervezetek először 2012 végén dúlták fel a palesztin menekülteknek otthont adó Al-Jarmuk kerületet Damaszkusztól délre. Szerencsétlen emberek újra földönfutók lettek. A palesztin ellenállás, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnoksága azóta harcol a Szíriai Arab Hadsereg szövetségeseként a megszálló vahabita terroristák ellen. Ez is bizonyítéka annak, hogy a vahabita terrorizmus és a cionista államterrorizmus édestestvérek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑