Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2023. 08. 20.

Damaszkusz: az USA megsérti Szíria szuverenitását és terroristákat támogat

2023. 08. 20.

Az Egyesült Államok erői felelősek a katonai eszkalációért Kelet-Szíriában, ahol az utóbbi időben olyan terrorista csoportok, mint az Iszlám Állam fokozták tevékenységüket – közölte a Szíriai Arab Köztársaság külügyminisztériuma.

“Az amerikai erők terroristákat támogatnak, akik felelősek a szíriai katonák ellen augusztus 10-én Deir Ezzor kormányzóságban elkövetett rajtaütésért” – áll a minisztérium közleményében, amelyet a SANA hírügynökség szombaton késő este tett közzé.

“EZT A BŰNCSELEKMÉNYT AZOK KÖVETTÉK EL, AKIKET AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ESZKÖZKÉNT HASZNÁL A SZÍRIÁBAN ÉS AZ EGÉSZ RÉGIÓBAN FOLYTATOTT TERVEI MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ”.

A szíriai külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy az ország területén lévő illegális amerikai katonai jelenlétet az ország olajtartalékainak kifosztása és a szíriai népre nehezedő növekvő gazdasági nyomás kíséri.

“AZ AMERIKAIAK SZEMÉRMETLENÜL MEGSÉRTIK SZÍRIA SZUVERENITÁSÁT ÉS DESTABILIZÁLJÁK A HELYZETET, HOGY FOLYTATHASSÁK MEGSZÁLLÁSUKAT” – KÖZÖLTE A MINISZTÉRIUM.

Damaszkusz ígéretet tett arra, hogy folytatja a terroristák elleni hadműveleteket, amíg a fenyegetést teljesen meg nem szüntetik.

“SZÍRIA TOVÁBBÁ MEGERŐSÍTI, HOGY KÉSZ FELSZABADÍTANI FÖLDJEIT AZ AMERIKAI, IZRAELI ÉS TÖRÖK ERŐKTŐL, A NEMZETKÖZI JOGGAL ÖSSZHANGBAN” – ÁLL A DOKUMENTUMBAN.

Augusztus 10-én legalább 33 szíriai katona vesztette életét, amikor a fővárostól, Damaszkusztól mintegy 368 kilométerre fekvő Al Majadin város közelében rajtaütöttek egy buszon, amelyben utaztak. Orvosi források később azt mondták, hogy a halálos áldozatok száma még nőhet, mert 11 sebesült katonát súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Az Al Hadath televízió szerint az Egyesült Államok által támogatott terroristák 2023 eleje óta több mint 40 fegyveres támadást hajtottak végre Kelet-Szíriában, 67 katona és milicista halálát okozva.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑