Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 02. 09.

“Damaszkusz kardját” adta át a bahreini uralkodó Putyinnak Szocsiban

2016. 02. 09.

Az olajban gazdag szaúdi-barát arab monarchia gyorsan visszavonta múlt heti kijelentéseit, mely szerint hajlandó lenne a hadseregét Szaúd-Arábiával szövetségben bevetni Szíriában, ami hivatalosan azt jelentené, hogy az USA által vezetett koalíció soraiban harcolna az ISIS ellen. Hamad bin Isa Al Khalifa bahreini uralkodó azonban a kijelentése után 48 órán belül Moszkvába utazott, a monarchia nagykövetségei pedig sorban tagadták a nyugati fővárosokban a bahreini külügy kijelentését.

Vlagymir Putyin orosz elnök Szocsiban fogadta a bahreini uralkodót, aki ott kijelentette, hogy Bahrein Oroszország egyik legfőbb partnere a Közel-Keleten a terrorizmus elleni harcban.

Hamad bin Issa al-Khalifa egy damaszkuszi acélból készült kardot adott ajándékban az orosz elnöknek barátsága jeléként, ő pedig cserébe egy nemes akhal teke lovat kapott Putyintól, ami eddig több nemzetközi versenyt és díjat nyert.

Az ajándékosztás után a két ország külügyminiszterei hosszú tárgyalásokat tartottak, mely során a két ország egyeztetett a szíriai konfliktus békés megoldása kapcsán.

A látogatást követően a monarchia külügyminisztere – aki egyébként 5 éve azt hangoztatja, hogy a szíriai vezetőség napjai meg vannak számlálva – bejelentette, hogy országa Oroszország oldalán fog a “békéért harcolni” Szíriában.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑