Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 01. 09.

Damaszkusz :Mi figyelmeztettük a nyugatot a terrorizmus veszélyétől

2015. 01. 09.

Szíria elítéli a a Franciaországban történt terrorista mészárlást, és részvétét nyilvánítja ki hozzátartozóknak.

A damaszkuszi kormány Walid Moalem külügyminiszeren keresztül őszinte részvétét fejezte ki a 12 áldozatot követelt párizsi mészárlás miatt, egyben felhívta a figyelmet, hogy Szíria már évek óta harcol és küzd a terrorizmus ellen.

“Damaszkusz többször figyelmeztetett a terrorizmus támogatásának a veszélyeiről, főként a Szíriát és a régiót támadó terrorizmus veszélyeiről. Többször figyelmeztetett hogy a terrorizmus utol fogja érni a saját szponzorait. Az események és fenyegetések melyek több európai várost is utolértek csupán az európai politikusok szűk látókörét bizonyítják, és a történtek miatt egyedül ők felelősek, mint ahogy ,a sok szír áldozatért.- áll a közleményben.
A libanoni Al-Safir lap fedte fel a leplet a szíriai és libanoni nemzetbiztonsági szervezetek által készített jelentésekről amit Franciaországgal is megosztottak., A jelentések lehetséges dzsihadista terrormerényletekről számoltak be amik Párizst és a más francia városokat fenyeget.

A libanoni Al-Safir lap forrásai szerint a francia állam a közelmúltban megerősítette a biztonsági védelmet több nagykövetségén a Közel-Keleten, bele értve a bejrúti nagykövetséget is.

Szíriában több tízezer dzsiahdista terrorista van börtönökben, és egyes források szerint csak idáig több mint 100.000 nem szíriai terrorista veszítette életét a lassan négy éve tartó háború folyamán. Ezeket a terroristákat a nyugati politikusok gyakran „mérsékelt ellenzéknek” állították be akik a „demokráciáért” harcolnak, ezért fegyverekkel és pénzel támogatták őket.

orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑