Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 08. 25.

Damaszkusz tiltakozik a török hadsereg határátlépése miatt

2016. 08. 25.

A szíriai kormány elítéli a török hadsereg illegális betörését Aleppo tartomány északi területére.

Walid Muallem szíriai külügyminiszter elítélte a Török Hadsereget, amiért az szerdán kirívó módon megsértette Szíria szuverenitását, miután támadásba kezdett Dzsarabulusz város és a határátkelő elfoglalására Aleppo tartomány északi részén.

“Elítéljük a Török Hadsereg nyilvánvaló agresszióját, amellyel ma megsértették hazánk szuverenitását. Nem adtunk nekik és az USA vezette koalíciónak sem engedélyt, hogy bejelentés nélkül belépjenek az országunkba.” – tette hozzá a szíriai külügyminiszter.

Erdoganék elengedik az ISIS kezét

A török különleges erők, az FSA, az Al-Kaida és számos vahhabita fegyveres csoport támogatásával szerdán támadást indítottak a jelentős határváros, Dzsarabulusz elfoglalására az “Iszlám Állam” terrorentitástól.

Megjegyzés: Azóta az ISIS terroristák elhagyták Dzsarabuluszt és a törökök támogatta fegyveres csoportok (FSA, Dzsabhat Fateh Al-Sham etc.) bevonultak a városba. A céljuk, hogy akadályozzák a zömében kurdokból álló “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) továbbnyomulását a határig. Törökország most az ISIS terrorszervezetet a saját vahhabita terrorista proxy-jaira (FSA, Ahrar Al-Sham, Fateh Al-Sham stb.) cseréli fel.

Washington kihátrál a kurdok mögül

Tegnap találkozott a török miniszterelnök és az USA alelnöke, akik nyilvánvalóvá tették, hogy Törökország mindent meg fog tenni az észak-szíriai kurdok megerősödése ellen, nehogy önállósodjanak!

Úgy tűnik, hogy az USA kihátrál kurd szövetségesei mögül Törökország NATO-ban tartása érdekében. Ezzel a szíriai konfliktus még bonyolultabbá vált.

A kurdok új szövetségese Oroszország

Hamarosan az északi határvidéken a “mérsékelt” terroristákra fognak hullani az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő bombái. Azaztól Dzsarabuluszig. Oroszország tárgyalóasztalhoz ültette a szíriai kormányhoz hű népi erőket és a kurd milíciákat Haszakahban. Oroszország továbbra is légi támogatást fog nyújtani a kurd Népi Védelmi Bizottságok részére az ISIS terrorszervezet, az FSA és a többi vahhabita frakció elleni harcban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑