Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 05. 21.

Damaszkuszban felszabadították az utolsó körzetet (videók)

2018. 05. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei hetek óta harcoltak az Iszlám Állam kezén lévő Hajar Al-Aswad-i kis beékelődés és a szomszédos Jarmouk palesztin menekülttábor felszabadításáért, a főváros melletti utolsó területért, amely még nincs a kormányerők kezén.

Kiszorította hétfőn a Szíriai Arab Hadsereg az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet dzsihadistáit a Damaszkusztól délre fekvő al-Hajar Al-Aswad körzetből – jelentette a szíriai állami televízió.

Mint azt Ali Majhúb szíriai tábornok a tévében közölte,

„Damaszkusz és környéke, illetve a fővárost övező vidék a falvakkal együtt teljességgel biztonságosak”, s mentesek a szélsőségesek jelenlététől.

A tévében közvetített főparancsnoksági bejelentés kiemelte, hogy a kormányerők folytatni fogják a harcot a terrorizmussal szemben Szíria más térségeiben.

Előzőleg a szíriai állami televízió bejelentette, hogy vasárnap délután rövid fegyverszünet lépett életbe hétfőig, hogy deportálják  a dzsihadistákat és a családtagjaikat.

Az IÁ mintegy 1600 harcosát és polgári személyeket deportáltáki vasárnaptól hétfőig, 32 busszal. a terroristákat a szíriai sivatagba szállították ahol egy kis enklávét még az Iszlám Állam ural.

A szíriai erők behatoltak Jarmouk palesztin menekülttáborba, ahol átfésülési műveleteket hajtanak végre, miután felszabadították Tadamún, Kadam és al-Hajar Al-Aswad városnegyedeket.

Orientalista.hu – Zenobia MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑