Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2014. 10. 29.

Damaszkuszból Budapestre jött, hogy elhozza a demokráciát

2014. 10. 29.

A budapesti amerikai főkonzul Szíriában tevékenykedett mielőtt internetadó ellen tüntetett .

André Goodfriend nem éppen méltó a nevéhez “ jóbarát”. 2009- 2012 között damaszkuszi főkonzulként próbálta Szíria kormányát megdönteni. Az Egyesült Államok négy éve próbálja a már azóta újraválasztott Bashar Al-Assad elnököt megdönteni, de mindhiába. Mint ilyenkor lenni szokott az adott ország nagykövetsége , főkonzulja főszerepet játszik, az adott ország felforgatásában.

2012-ben az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a Mary A. Ryan-díjat adományozott Goodfriendnak a szíriai válság során folytatott kiemelkedő külszolgálati tevékenységéért.

Szíriában azóta háború van. Külföldről verbuvált zsoldosok harcolnak a nyugat által finanszírozott szalafista fanatista szír állampolgársággal rendelkezőkkel karöltve, a lakosság túlnyomó többségének támogatását élvező szíriai arab hadsereg ellen.

Magyarországon is biztos lehet találni olyan állampolgársággal rendelkező embereket akik pénzért és hatalomért cserébe boldogan rombolják le az országot és ezüsttálcán kínálják fel a megrendelőiknek.

A “ jóbarát” 2002 és 2004 között regionális konzulként tizenöt afrikai ország konzulátusait látta el ” szakmai tanácsokkal”. Most budapesti főkonzulként akarja megmondani a magyar népnek mi a jó. Vajon Goodfriend felbukanása egy újabb Majdan téri tüntetést jelent? Magyarországot, ukrajnai káoszba akarják sodorni? Reméljük, hogy nem.

De egy dologra azért kíváncsi lennék. Fordított esetben Wasinghton mit tenne a magyar konzullal?

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑