Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 05. 06.

Damaszkusztól délre áttörték az Iszlám Állam utolsó védvonalát (képek, videók)

2018. 05. 06.

A szíriai kormányerők áttörték az ISIS terroristák védelmi vonalát és elfoglalták Hajar Al-Aswad déli részét.

Május 5-én a Szíriai Arab Hadsereg, a Palesztin Felszabadítási Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek elfoglalták a stratégiai Hajar Al-Aswad déli részét Damaszkusz városától délre, jelentette a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA). A SANA közölte, hogy a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg a felszabadított területek aknamentesítését végzi.

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges palesztin egységek számos kulcsfontosságú állás elfoglalásával május 3-án kettészakították az ISIS terroristák uralta katlant a Hajar Al-Aswad kerület és a Jarmuk menekülttábor között.

Damaszkusz Hajar Al-aswad

A maga részéről az ISIS terrorszervezet propaganda oldala, az Amak azt állította, hogy május 4-én és 5-én a fegyvereseik 90 fő szíriai katonát öltek meg és megsemmisítették a hadsereg egy BMP-1 gyalogsági harcjárművét a Hajar Al-Aswadban és a Jarmuk menekülttáborban folyó összecsapásokban, Damaszkusztól délre. Habár ezek az állítások legnagyobb részben nem igazolhatók.

Az ISIS terroristák jelenleg a Jarmuk menekülttábor több mint 80 százalékát és Hajar Al-Aswad kerület kevesebb, mint 20 százalékát ellenőrzik, valamint néhány állást Al-Tadamon kerületben. A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges palesztin alakulatok várhatóan egy végső szárazföldi támadást indítanak az ISIS terrorszervezet ellen, miután Hajar Al-Aswad kerületet teljesen biztosították.

.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑