Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 02.

Damaszkusztól keletre visszaverték a terroristákat

2015. 10. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg megtisztította a Harasta ipari negyed nagy részét.

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 105. Dandárának a harcok dúlta Harasta városba történt jelenlegi telepítése meghozta az eredményét a Hadsereg Főparancsnokságának, mert a Köztársasági Gárda képes volt visszaszerezni a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet által megszállt területek nagy részét ebbe a mezőgazdasági régióban, amely Szíria fővárosától északkeletre terül el.

Szerda reggel a Köztársasági Gárda együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Palesztin Felszabadítási Hadsereggel (PLA) visszafoglalta a Dhahijat Al-Aszad körüli stratégiai magaslatokat, ezzel biztosítva az említett damaszkuszi elővárost a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet elleni heves tűzharcok sorozatát követően.

A Dhahijat Al-Aszadnál húzódó arcvonalon elért sikert követően a Szíriai Fegyveres Erők tovább nyomultak előre a Harasta ipari negyedbe, ahol szembeszálltak a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet fegyvereseivel; ezekben az összecsapásokban a Szíriai Fegyveres Erők visszafoglaltak több helyszínt, amelyeket két hete szálltak meg a vahhabita terroristák.

12046603_923485587732824_3635240332717566475_n

A Szíriai Arab Hadsereg különleges műveleti katonái egy hadművelet során Harasta városban, Damaszkusz tartomány területén AWM-38 mesterlövész puskával (“Accuray International” brit vállalat terméke) és a PKP “Pecseneg” géppuskával felszerelve. (Ez a Magyar Honvédség által is használt PKM géppuska továbbfejlesztett “változata”.)

A Szíriai Fegyveres Erők elfoglaltak egy hatalmas kiterjedésű építési területet, ég több épülettel a Hadsereg támadott bázisánál, ami közvetlenül északra van a harasta-i országúttól.

Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők katonái harcban állnak a Dzsaish Al-Iszlam vahhabita fegyvereseivel a Tal Al-Harasz magaslaton; ez a kiemelt jelentőségű dombtető amelynél a Hadsereg támadott bázisa van a Harasta ipari negyedben.

Amennyiben Tal Al-Haraszt visszafoglalják a Szíriai Fegyveres Erők a Dzsasih Al-Iszlam vahhabita terroristái arra fognak kényszerülni, hogy visszavonuljanak a harastai országútig, ahol ugyanabba a katonai magasabb egységbe, a Köztársasági Gárdába fognak ütközni.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑