Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 05. 21.

Dán munkanélküli segélyből élnek az ISIS terroristái

2015. 05. 21.

Harminckét dániai állampolgár még hónapokig kapták az államtól munkanélküli segélyt, pedig már rég Szíriában tartózkodtak és csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

A dániai állampolgársággal rendelkező 32 bevándorló közel 400 000 dán korona segélyben részesült teljesen jogtalanul, hiszen  már nem tartózkodtak az országban. A közel fél millió euro értékű koronát többszörös átutalásokon keresztül az Iszlám Állam  által elfoglalt területre juttatták. – közölte a dán Radio 24 Seven.

A dán állami televízió szerint a dán hírszerzés tudomására jutott, hogy a  több tucat  szalafista muszlim Törökországon keresztül Szíriába ment harcolni a Iszlám Állam oldalán. Ezért figyelmeztette a Foglalkoztatás és Munkaügyi Minisztériumot, hogy azonnal állítsák le a harminckét embernek megítélt munkanélküli segély folyósítását.

Dániában a menekültek többsége miután megkapja az állampolgárságot azonnal munkanélküli segélyhez fordul. Az ország élen jár a szociális segélyek nyújtásában. A munkanélküli segélyt két éven keresztül lehet igényelni ami napi szinten akár 801 dán korona is lehet, ami közel 32 000 ft-ot jelent naponta.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑