Európa

2015. 05. 21.

Dán munkanélküli segélyből élnek az ISIS terroristáiHarminckét dániai állampolgár még hónapokig kapták az államtól munkanélküli segélyt, pedig már rég Szíriában tartózkodtak és csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

A dániai állampolgársággal rendelkező 32 bevándorló közel 400 000 dán korona segélyben részesült teljesen jogtalanul, hiszen  már nem tartózkodtak az országban. A közel fél millió euro értékű koronát többszörös átutalásokon keresztül az Iszlám Állam  által elfoglalt területre juttatták. – közölte a dán Radio 24 Seven.

A dán állami televízió szerint a dán hírszerzés tudomására jutott, hogy a  több tucat  szalafista muszlim Törökországon keresztül Szíriába ment harcolni a Iszlám Állam oldalán. Ezért figyelmeztette a Foglalkoztatás és Munkaügyi Minisztériumot, hogy azonnal állítsák le a harminckét embernek megítélt munkanélküli segély folyósítását.

Dániában a menekültek többsége miután megkapja az állampolgárságot azonnal munkanélküli segélyhez fordul. Az ország élen jár a szociális segélyek nyújtásában. A munkanélküli segélyt két éven keresztül lehet igényelni ami napi szinten akár 801 dán korona is lehet, ami közel 32 000 ft-ot jelent naponta.

Orientalista.hu – Sinoda

, ,
<


Back to Top ↑