Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 11. 29.

Daraa tartomány: A Szíriai Arab Hadsereg utánpótlási vonalat létesített Sejkh Miszkin városába

2014. 11. 29.

 A Szíriai Arab Hadsereg 5. Gépesített Hadosztály, 12. Gépesített Dandára helyreállította a stratégiai fontosságú Sejkh Miszkin városba vezető ellátási útvonalát miután szétverte a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet állásait a Nawa-Al-Dawar úton és visszafoglalta ezt a területet az elmúlt éjjel (11. 24-én). A 12. Gépesített Dandár végzett sok Dzsabhat Al-Nuszra harcossal , közöttük a “Khatib Anszar Al-Sharia” csoport (Nuszra tagszervezet) vezérével, Szami Al-Szafadival még a főút visszavételének hivatalos közlése előtt.

Egy katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg 175. Gépesített Dandára Nawa külterületén foglalt állást, ahol áttörte a Dzsabhat Al-Nuszra védelmi vonalát és visszafoglalta a környező dombokat, ahonnan belátható ez a kiterjedt város Daraa tartományban. A Szíriai Arab Hadsereg és a Dzsabhat Al-Nuszra is nagy veszteségeket könyvelhet el Sejkh Miszkinben, mialatt mindkét fél folytatja a közelharcot a város ellenőrzéséért. A legtöbb tűzharc a déli és a keleti városrészekben zajlanak, különösen a Sejkh Miszkin városi temetőnél.

Tegnap a Hadsereg 175. Gépesített Dandára megsemmisített három darab korábban ellopott T-55-ös harckocsit, amit a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet használt Sejkh Miszkinben. Úgy hihető, hogy a tankokat a Dzsabhat Al-Nuszra Nawa-ban szerezte, ahonnan a Hadsereg a hónap elején vonult vissza.

Azonosított Dzsabhat Al-Nuszra harcosok, akiket Daraa-ban likvidáltak a katonák (a nevek angol átírásban):

 1. Sami Al-Safadi (“Khatib Anszar Al-Sharia” csoport vezére)
 2. Mohammad Suleiman Kanaani
 3. Suqqar Al-Deeri
 4. Sa’eed Mohammad
 5. ‘Umar Ibaazeed
 6. Saleh Mahmoud Al-Muslimiyyah
 7. Bassel ‘Abdel-Kareem Al-Za’bi
 8. ‘Amaar Al-Mabrouk Al-Moqdad
 9. Anas Al-Hajji Al-Moqdad
 10. Waleed Abu Saweelam
 11. ‘Amaar Al-Hareeri
 12. Fadi Hussein Al-Muslimiyyah
 13. Ahmad Al-‘Awad Abu Hamza Ali-Abbasi
 14. Mohmmad ‘Abdel-‘Aziz Al-Faqeer
 15. Ahmad Mazeed Al-‘Issa
 16. Mohammad Qassim Al-‘Ammour
 17. Ahmad Saleh Al-‘Awad

Szíriai Szabad Hadsereg

orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑