Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 06. 28.

Deir Ezzor, a hős város nem adja meg magát

2016. 06. 28.

A Szíriai Légierő légi csapásaiban hetven ISIS terrorista halt meg és száznál több megsebesült Deir Ezzor tartomány keleti területein – közölte a Farsnews.

A szíriai Al-Watan újság helyi forrásokat idézve közölte, hogy az ország vadászbombázói folytatták fokozott támadásaikat az ISIS terrorszervezet állásai ellen Deir Ezzor keleti részén.

A források szerint a szíriai katonai repülőgépek három alkalommal csaptak le Al-Kourija falura, Deir Ezzor tartomány keleti részén.

Média források azt jelentették, hogy a bombázásokban hetvennél több vahabita terrorista halt meg és száznál több megsebesült a térségben.

Ezenkívül vasárnap szíriai vadászbombázók keményen lesújtottak az ISIS takfiri terroristák állásaira és kontingenseire Deir Ezzor tartomány különböző részein.

Az ISIS terrorszervezet katonai bázisai és állásai semmisültek meg a szíriai légi támadásokban Al-Murijjah faluban, valamint az Al-Tabia és Shamia körzetekben.

A Szíriai Légierő ezenkívül megsemmisítette az ISIS terrorszervezet központjait és haditechnikai eszközeit az Al-Thardeh-hegység körzetében.

Pénteken a Szíriai Arab Hadsereg csapatai lerombolták az ISIS terroristák harcállásait az Al-Thardeh-hegy körül, a Deir Ezzor Katonai Repülőtér közelében és visszavonulásra kényszerítették a megszálló vahhabita terroristákat a startégiai jelentőséggel bíró hegyvidéki körzetből.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái és a nemzetvédelmiek az ISIS terroristák harcállásainak lerombolásával az Al-Thardeh-hegy közelében teljesen ellenőrzésük alá vonták a térséget.

A Szíriai Arab Hadsereg 137. Gépesített Dandára (Liwa#137) hajtotta végre a takfiri terroristák elleni hadműveleteket, amelynek során megtisztította az Al-Thardeh-hegyet és visszaverte a terroristákat az általuk uralt megmaradt “zárványokból” a harctéren.

Az Al-Thardeh-hegy hadászati jelentőséggel bír, mert hozzáférést biztosít a Deir Ezzor Katonai Repülőtérhez és feléje magasodik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑