Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 26.

Deir Ezzor: A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta a Mezőgazdasági Intézet területét (videofelvételek)

2014. 12. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda (Harssz Al-Dzsumhurri) 104. Légideszant Dandára ellentámadást indított a Mezőgazdasági Intézet területén keletre a Deir Ezzor Katonai Repülő Bázistól, megölve az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet sok fegyveresét és elkobozva egy rejtekhelyükön tárolt nagy mennyiségű nehézfegyverzetüket mielőtt teljesen átvették a terület feletti ellenőrzést.

A 104. Dandár támadása reggel 06:30 órakor kezdődött, kihasználták az ISIS fegyvereseinek gyenge védelmét a katonai repülőtértől keletre. Azonnal heves tűzpárbaj bontakozott ki az összecsapást követően, 28 ISIS harcos halálát eredményezve több tucatnyi más mellett, akik megsebesültek a harc során. Reggel 09:00 órakor az ISIS fegyveresei visszavonultak a Mezőgazdasági Intézet területéről; ez lehetővé tette, hogy a 104. Dandár átvegye ennek a kulcsfontosságú körzetnek az ellenőrzését.

Katonai műveletek a Mezőgazdasági Intézet területén:

 

A Szakkr-szigeten (Havidzsa Szakkr) a 104. Dandár lerombolta az ISIS rejtekhelyét a keleti parti mólók közelében sok vahabita fegyveresekkel végezve, közöttük volt Hamza Saher Al-Alu, Hadhifa Ahmad Shaker és Firasz Hajdar Al-Szalameh. Egy katonai forrás szerint a 104. Dandár lefoglalt két folyami hajót, amelyekkel az Euphrates-folyón szállítottak ellátmányt a Szakkr-szigeten bekerített vahabita fegyvereseknek.

Likvidált ISIS terroristák :

 

A Deir Ezzor Katonai Repülő Bázist övező területen a Köztársasági Gárda 104. Dandára és a 17. Gépesített Hadosztály 137. Gépesített Lövészdandára több keresési és kutatási célú tisztogató műveletet hajtott végre ellenséges vahabita fegyveresek megsemmisítése érdekében. A támadó jellegű bevetések eredményeként a Hadsereg alegységei nagy számú ISIS terroristát likvidáltak, amikor azok közeledtek a fontos Deir Ezzor városi fürdő komplexumhoz. A halott ISIS fegyveresek között azonosították Abu Hamza Al-Azidi azerbajdzsáni állampolgárt.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑