Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 03. 30.

A Deir Ezzor ostromzár felszámolása a szíriai kormányerők következő célja

2016. 03. 30.

A ősi Palmyra (Tadmur) város felszabadításának legutóbbi bejelentésével aligha zárulnak a történelem könyvek, a Szíriai Arab Hadsereg most egy új küldetésre készül: felszámolni az ISIS terrorszervezet ostromgyűrűjét a stratégiai Deir Ezzor városa körül. – számolt be Chris Tomson az almasdarnews riportere.

A mai nap a szíriai kormánycsapatok, élen a Tigris Alakulatokkal, keleti irányban elfoglaltak négy kilométernyi szakaszt az M7 országút mentén, amely Palmyrából vezet Deir Ezzor tartomány székhelyére.

Eközben az ISIS terrorszervezet sok száz aknát és házilagos gyártású robbanószerkezetet (IED) telepített az M7 országút teljes vonala mentén azért, hogy meggátolja abban a Szíriai Arab Hadsereg katonáit, hogy elérjék bajtársaikat az ostrom alatt álló kelet-szíriai Deir Ezzor városában.

Mindazonáltal a kora reggeli órákban Oroszország bejelentette, hogy korszerű haditechnikai eszközöket küldött, hogy hatástalanítsák ezeket az aknákat olyan kevés veszteséggel, amennyivel csak lehetséges.

Az Al-Masdar News hírújság értesülései szerint, az ISIS terroristák egy új, erős védelmi vonalat építenek ki Al-Szukhana város külterületén, azonban ezt a térséget jelenleg az Orosz Légierő vadászbombázói erőteljesen támadják azért, hogy megakadályozzák az erődítések kiépítését.

Szuhail Al-Hasszan vezérőrnagy úr parancsnoksága alatt (akit “Tigrisnek” neveznek) a Tigris Alakulatok következő nagy csatája valószínűleg Arak faluban lesz, az M7 országút mentén, amelyet Szíria kőolajban leggazdagabb területe vesz körül.

Amennyiben a Szíria Arab Hadsereg elfoglalja Arak települést és az olajmezőit, akkor az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű entitás számára végzetes kudarcot szenved el. Ezzel a kormánycsapatok közvetlenül átvágnák a “kalifátus szívét”, ténylegesen ketté szelnék a terrorista entitás által Szíriában megszállt területeket.

Az ostromlott Deir Ezzor kormányzati ellenőrzés alatt álló kerületeiben jelenleg megközelítőleg százezer polgári személy él, a Szíriai Fegyveres Erők egy másik nagyon jól ismert vezérőrnagyot, Isszam Zaher Al-Din tábornok urat bízták meg, hogy gátolja meg az ISIS terrorszervezetet az egész város elfoglalásában.

Isszam Zaher Al-Din tábornok úr már a Köztársasági Gárdának, a Szíriai Arab Hadsereg védelmi harcban legütőképesebb magasabb egységének(Nafiz Asszad Allah Harccsoport), a parancsnoka. Ezért az ő jelenléte utal arra, hogy a város feletti ellenőrzés megtartása elsődleges fontosságú (a szíriai kormány és a katonai vezetés számára).

Mindazonáltal a Tigris Alakulatoknak még 140 kilométert kell előretörniük az ISIS megszállása alatt álló területen, mielőtt elérhetik Deir Ezzor ostromlott városát.

Azonban ez a terület majdnem kizárólag sivatag és homok borította vidék, így a terep maga nem tűnik jelentős akadálynak a Szíriai Arab Hadsereg erőfeszítései számára.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑