Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2017. 09. 18.

Deir Ezzor a hősök városa

2017. 09. 18.

Deir Ezzor a modernkori történelem egyik leghosszabb ostromát állta ki, a történelem legmocskosabb, legkönyörtelenebb és legőrültebb bűnözői ellen, egy ellenség ellen, amely méregbe mártja a töltényeket, hogy gyilkoljon még akkor is ha csak sebeket ejtett volna. Csak egy tény, amelyet a nemzetközi szervezetek nem veszenek tudomásul, akárcsak mást.

Azonban most, 2017 szeptemberében a Szíriai Arab Fegyveres Erők és szövetségeseik felmentették az ostromolt Deir Ezzort és átkeltek az Eufráteszen, valamint hídfőállásokat foglaltak a keleti parton. A nyugati követőinknek és a világ többi részének elmondjuk: Vessenek egy pillantást ezekre a férfiakra, nélkülük egyikük sem lenne biztonságban az otthonában; ezek a férfiak megakadályozták a nyugati politikusok és a gazdáik terveit. Nem vádaskodunk, csak a tényekről beszélünk.

Tavaly ilyenkor, egészen pontosan 2016. szeptember 17-én, az úgynevezett “USA vezette koalíció” lebombázta a Szíriai Arab Hadsereg állásait a Thardeh-hegyen, a hegyen ami több stratégiai pont felé magasodik Deir Ezzorban és a légi támaszpontja közelében. Az USA két A-10-es csatarepülőgépe, két amerikai F-16-os és két dán F-16-os vadászbombázó, több brit RQ-9 Reaper drón és egy ausztrál F-18A Hornet 37 légi csapást hajtottak végre 61 percen belül, a Brit Légierő egy E-7A Wedgetail típusú légi harcálláspontja irányításával. Az aljas agressziójuk az ISIS terrorszervezet Thardeh-hegy elleni támadása idején történt, amit az említett országok és koalíciójuk “tévedésnek” merészel nevezni.

Nem egy tévedés volt, hanem egy agresszió, amely 61 szíriai hős életébe került, valamint megsebesített 100 másikat. Azon a napon az “USA vezette koalíció” szándékosan semmisített meg minden ott lévő haditechnikai eszközt és olyan helyzetbe hozta az ostromzárba szorult szíriai csapatokat, hogy képtelenek voltak a támadás miatt visszaszerezni az elvesztett állásokat.

Azóta a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandárának hősei, sok más alakulat és helyi népi önkéntes segítségével, megtartották az állásaikat minden ellenséges roham ellenére. Bátran harcoltak és példát mutattak a világ összes fegyveres erejének. Habár létszámuk, fegyverzetük, utánpótlásuk és pihenési lehetőségeik korlátozottak voltak, egyedül nem csak ezek jelentették a túlélésük kulcsát. Ezeken kívül számított az erkölcsi tartásuk, a haza védelmének ügye, a hitük és az akaratuk, hogy kevés eszközzel, de jobban teljesítesenek.

Mi ezeknek a hősöknek a tettei miatt lehetünk még ma itt, akik nem voltak hajlandóak megadni magukat, hősök ők, akik elhagyhatták volna a haza ügyét és a népüket, azonban ők a hazát választották mindenekelőtt, azt választották, hogy a hazájuk név néküli, és máshol nem említett védelmezői lesznek.

MA AZ “USA VEZETTE KOALÍCIÓ” ÁLTAL MEGÖLT 61 FŐ SZÍRIAI KATONA LELKE, ÉS TÖBB SZÁZ ÉS SZÁZ MÁSIK TISZT, KATONA ÉS POLGÁRI LAKOS LELKE, AKIK DEIR EZZOR VÁROSÁT VÉDELMEZTÉK, NEM A VÁROS KÖVEIT, NEM AZ UTCÁIT ÉS NEM AZ ÉPÜLETEIT, HANEM A NÉPÉT, MIND BÉKÉBEN NYUGODHATNAK ANNAK TUDATÁBAN, HOGY AZ ÁLDOZATUK NEM VOLT HIÁBAVALÓ!

A Kegyelmes Isten nyugosztalja békében Deir Ezzor város hős mártírjait!

Ahogy egy nagyszerű szíriai parancsnok mondta egyszer:

“Ma nem vagytok damaszkusziak, aleppoiak, tengerpartiak, Szuwejdából, Homszból, Hamaból valók, vagy bárhonnan származók, ma ti mind szíriaiak vagytok, akik Szíria földjéért harcolnak. Ne fussatok a halál elől, mert a halál jön el értetek, ti vadásszatok a halálra és az fog elfutni előletek!”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑