Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2014. 10. 05.

Diplomáciai feszültség az USA és Törökország között! FRISSÍTVE!

2014. 10. 05.

Erdogan sértésnek vette Biden kijelentését és felszólította a bocsánatkérésre.

Egyre jobban látszik, hogy az USA és szövetségesei nem tudnak mit kezdeni az általuk teremtett Iszlám Állammal és a többi terror szervezettel. Biden a Közel-keleti szövetségeseit vádolta meg azzal, hogy felelőtlenül támogattak minden fegyveres szervezetet amik Assad ellen harcoltak. Többek között Törökországot említette, hogy dollár milliókkal és fegyverszállítmányok tonnáival támogatta a terroristákat.

Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök azzal mentegetőzött, hogy országa menekültek millióit fogadta be és hogy nem érdekük a szélsőséges iszlamisták megerősödése. Ennek ellenére már a világon köztudott, hogy iszlámisták ezrei érkeznek, a világ minden pontjáról Törökországba ahol kiképzés kapnak, majd könnyen átszöknek Szíriába ahol különböző szervezetekhez csatlakoznak.

Frissítve: Biden bocsánatot kért Erdogantól.

Erdogan tagadta Biden vádjait, hogy Törökország bármilyen formában is támogatta volna a terrorista csoportokat. A Fehér Ház tegnap hivatalos közleményt adott ki miszerint Biden telefonon keresztül beszélt Erodgannal és elnézést kért a félreérthető kijelentése miatt.

Az Egyesült Arab Emírség is számon kéri Bident.

A Perzsa-öböl menti monarchia megdöbbenve értesült az alelnök szavairól. Az ország külügyminisztere Anur bin Mohamed Karkas hivatalos magyarázatot kért az Egyesült Államoktól.

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑