Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2023. 07. 04.

Dróntámadás érte Moszkvát, de a légvédelem visszaverte a támadásokat

2023. 07. 04.

Moszkva volt a célpontja egy kedd reggeli dróncsapásnak – közölte az orosz főváros polgármestere.

“EDDIG A LÉGVÉDELEM VISSZAVERTE A TÁMADÁSOKAT. AZ ÖSSZES ÉSZLELT UAV-T MEGSEMMISÍTETTÉK” – MONDTA SZERGEJ SZOBJANYIN EGY KÖZLEMÉNYBEN.

A polgármester megjegyezte, hogy nem voltak áldozatok, és hogy a mentőszolgálatok dolgoznak a városhoz tartozó Novaja Moszkva (Új Moszkva) és a környező Moszkvai terület érintett területein.

Az ideiglenes repülési korlátozásokat a fővárosi Vnukovo repülőtér környékén feloldották – mondta Szobjanyin.

Korábban a katasztrófavédelem egyik forrása a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy két érkező drónt lelőttek Moszkva külvárosában, egy másikat pedig állítólag a fővárostól délnyugatra fekvő Kaluga régióban fogtak el.

“Az előzetes adatok szerint három drón tartott Moszkva felé… Kettőt Novaja-Moszkvánál, egyet pedig a Kalugai régióban szedtek le rádióelektronikai harci eszközökkel” – mondta a forrás a hírügynökségnek.

Közvetlen jelentések nem érkeztek áldozatokról vagy károkról a földön. A Moszkva külvárosában elfogott két drón roncsai a Vnukovo repülőtértől mintegy 5 kilométerre lévő Valujevo település melletti nyílt mezőre hullottak – közölte egy másik forrás a RIA Novosztyival.

A repülőtér honlapja szerint legalább tíz, Vnukovóba tartó reggeli járatot átirányítottak a főváros két másik repülőterére, a Seremetyjevóra és a Domogyedovóra.

Több szemtanú arról számolt be, hogy helyi idő szerint reggel 6 óra körül legalább két robbanást hallottak Új-Moszkva városrészben, miközben több Telegram-csatorna is megosztott videókat a levegőben szálló füstről.

Két héttel ezelőtt az orosz hadsereg meghiúsított egy ukrán támadást Moszkva körzetében, amelyben három különböző típusú drón vett részt. A régió létesítményei elleni terrortámadás nem járt se áldozatokkal, se károkkal, mivel az UAV-kat elektronikus hadviselési eszközökkel elnyomták, elvesztették az irányítást és lezuhantak – közölte a védelmi minisztérium.

Nem ez az első eset, hogy Ukrajna megpróbált célpontokat támadni Moszkva régióban és magában a fővárosban. A múlt hónapban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Kijev nyolc drónnal indított támadást Moszkva ellen, amelyeket vagy a légvédelem lőtt le, vagy elektronikus hadviselési eszközökkel elnyomtak. Az a támadás több lakóépületet megrongált, de nem okozott súlyos sérüléseket.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑