Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2014. 10. 03.

Dwekh Nawsha

2014. 10. 03.

Észak- iraki asszír keresztény ellenállás alakult az Iszlám Állam ellen.

Miután az Iszlám Állam hetek alatt elfoglalta Észak Irak jelentős részét a térségben élő káld, szírian, és asszír keresztény közösségek sorsai megpecsélődtek. Az évezredek óta őslakos közösségek kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat, hogy mentsék az életüket. Segítséget csak késve kaptam az irkai hadseregtől és a kurd milíciától, miután a terroristák több ezer kereszténnyel végeztek.

Ennek hatására a Asszír Nemzeti Párt támogatásával keresztény férfiak megalakították a saját önvédelmi fegyveres csoportjukat a Dwekh Nawsha-t (arabul: دويخ نوشا ) ami asszír nyelven annyit jelent Önfeláldozó.
A célunk hogy megvédjük területeinket. Folyamatos kapcsolatot tartunk a Iraki Hadsereggel és a kurd Peshmerga-val. Járőrszolgálatot teljesítünk a Ninevei fennsíkon. Figyeljük az Iszlám Állam állásait és mozgásait, ezeket az információkat megosztjuk a velünk harcoló iraki és kurd hadsereggel. –Albert Kiso a szervezet szóvivője.
A szervezet már több száz tagot számlál és a toborzás folyamatosan zajlik. A felszerelést adományokból és felajánlásokból finanszírozzák, amihez az emigrációban élő asszírok is kiveszik a részüket.
Szükségünk lenne hatékonyabb és komolyabb fegyverekre. Várjuk a nemzetközi segítséget, védelmet. Feláldozzuk életünket, hogy asszonyaink gyermekeink tovább élhessenek ezen a szent földön. Mert ezzen a szent földön több ezer éves a mi múltunk, ami bizonyítéka annak, hogy ez a mi országunk és nem az övék. – Odisho Youssef a szervezet egyik tisztje.

A szervezet működését a világhálón is lehet követni a facebook és a youtube oldalakon.

orinetalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑