Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus A kép illusztráció.

2017. 08. 07.

Dzsihadista terrortámadás Párizsban, az Eiffel-toronynál

2017. 08. 07.

Késsel támadt egy mauritániai migráns az Eiffel-toronynál szolgálatot teljesítő katonára, és megpróbálta elvágni a nyakát, miközben azt üvöltötte: Allah Akbar.

A katona lefegyverezte. A dzsihadista terroristát elfogták, elismerte, hogy az Iszlám Állam nevében akart terrortámadást végrehajtani. Most börtönben van.

Az Eiffel-tornyot ki kellett üríteni. A támadás még tegnap este történt, de csak ma hozták nyilvánosságra. A terrorista nyilvántartott radikális volt, és 2016-ban már 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert dzsihadista terrortámadásokat dicsőített, és azzal fenyegetőzött, hogy megöl embereket. Nem sokkal ezelőtt a terroristát meglepő módon átszállították a börtönkórházba, arra hivatkozva, hogy állítólag pszichiátriai problémái vannak.

A 19 éves terrorista a PSG futballcsapat mezét viselte. Párizsban éppen tegnap ünnepelték Neymar leigazolását, az Eiffel-torony is a katari tulajdonban lévő PSG színeivel volt kivilágítva.

Gérard Collomb francia belügyminiszter éppen tegnap előtt jelentette be, hogy Franciaországba az Iszlám Állam 271 terroristája tért vissza, ezért újabb terrortámadásoktól tartanak.

Franciaországban 2015 novembere, a 130 halálos áldozatot követelő terrortámadások óta több mint 100-an váltak már iszlamista merényletek áldozataivá.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑