Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2014. 10. 29.

Egy éve történt a szadadi mészárlás (videó és képgaléria)

2014. 10. 29.

A syrianok  lakta várost egy éve támadták meg a terroristák.

A Homsz tartományban lévő Szadad várost a Syrianok Anyjaként is hívják. Az arámiaik leszármazottjai a syrianok vagyis a szírek  több ezer éve élnek ezen a helyen, és  kétezer éve őrzik keresztény vallásukat kultúrájukat nyelvüket. A szadadiak messze híresek hazaszeretetükről sokan önként vonultak be a hadseregbe hogy megvédjék hazájukat a terroristáktól.

Nem véletlen, hogy egy évvel ezelőtt egy sötét éjjel a terroristák lerohanták a várost. A település önkéntesei   megpróbálták megvédeni városukat míg  a lakosság többsége egy szál ruhában elmenekült a szomszédos szintén syrian Hafar községbe. Sokan viszont a terroristák karmai közé kerültek akiket kegyetlen módon lemészároltak. Az egyik családot teljesen kiirtották és a kerti kútba dobták  a holttestüket. A város szélén két tömegsírba ásták el a többi holtestet.

Szadadot pár napra rá a Szíriai Arab Hadsereg és az SSNP (Szíriai Nemzeti Szocialista Párt) milíciája foglalta vissza. Azóta rend és béke van.  De a majdnem 100 ártatlan mártír emlékét a város sosem felejti el.

Egy éve történt a szadadi mészárlás. Erre emlékeznek most a szírek.

A város facebook oldala itt.

orientalista.hu

A Russia Today tavalyi felvétele:

Az egy éve történt mészárlás emlékére készített felvétel:

Képgaléria a megemlékezésről:

.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑