Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 07. 08.

Egy éves az Iszlám Állam – A nyugat megbékélt vele

2015. 07. 08.

Emberek! Emberek! Nagybetűs Emberek! Kérlek gondolkozzatok!

Ha igaz, ha nem a sok teátrális kivégzés, amit az ISIS rendszeresen megoszt a világhálón. Hangsúlyozom, ha igaz, ha nem, bőven akad minden napra egy-egy olyan vérengzés, ami a világhálón nem kap akkora hírverést. Minden napra jut egy vérengzés vagy kivégzés vagy terrortámadás, vagy csata, vagy öngyilkos merénylet, amit magára vállal, amit elkövet az ISIS nap mint nap Szíriában, (Damszkuszban, Aleppoban, Palmyrában), észak Irakban ( Mosulban ), most már Tunéziában, Jemenben, vagy éppen Kuvaitban.

Borzalmas rémtettek, kivégzése, kínzások, inkább nem sorolom.

Nap mint nap!

Erre mit olvasunk a médiában?

“A világ kénytelen lesz együtt élni az Iszlám Állammal?

Egyéves az Iszlám Állam. Az amerikaiak tíz hónapja ígérték, hogy eltörlik a föld színéről a kalifátust, amely köszöni, jól van, felbomlására a legapróbb jelek sem utalnak. Mi lesz, ha az állammá válás jegyeit mutató kezdeményezés megszilárdul, és a világ kénytelen együtt élni a korábban kiátkozott hatalommal?

Számos kutatóban, nemzetközi elemzőben – az Iszlám Állam kikiáltásának egyéves évfordulójához közeledve – felmerült a gondolat, hogy vajon miként fogadná a világ, ha a brutális és egy régi kor szabályait kegyetlenül meghonosító államkezdemény mégis fennmarad. Mert jelenleg ennek sokkal nagyobb az esélye a megvalósulásra, mint a tavaly szeptemberben tett hangzatos amerikai nyilatkozatnak, amely az iszlám szélsőségesek szétzúzásáról szólt. A nemzetközi koalíció valóban megkezdte a dzsihadisták Szíriában és Irakban lévő állásainak bombázását, jelenleg az amerikaiak elmondása szerint már meghaladták a négyezredik bevetést.

Hogy milyen támadások voltak ezek, arról kevésbé szól a fáma. Drónt vetettek be, vagy kiterjedt bombázást hajtottak végre a terroristabázisok ellen, erre csak az amerikaiaknak van rálátásuk. A francia sajtóban kiszivárgott értesülés szerint a bevetést irányító szobában csak két monitort használhatnak a „szövetségesek”, gyakorlatilag az egész akció amerikai irányítás alatt zajlik. De nyilván ez jól is van így, a feladatok több mint 90 százalékát az amerikai légierő hajtja végre, a társak csupán néma megfigyelők. Mindennek költsége napi tízmillió dollár.

Ha lenne eredményük a légi csapásoknak, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy kié a dicsőség. De nincs, illetőleg nagyon csekély. Tavaly év végén a szír–török határtérségben fekvő kurd várost, Kobanit bizonyára nem sikerült volna felszabadítani a szövetségesek erőteljes bombázásai nélkül, de az Iszlám Állam nem felejt, harcosai a napokban ismét megjelentek a településnél, és újrakezdték az ostromot. A bombázások hatásossága legalábbis kérdőjeles: dróntámadással néhány magas rangú iszlamistát sikerült kiiktatni, állítólag a legfőbb vezető, Abu Bakr al-Bagdadi kalifa is súlyos sebesülést kapott egy ilyen akció során. Ám az iszlamista csapatok hozzászoktak a légitámadásokhoz, ma már jól álcázzák magukat, nemhogy feltartóztatni nem tudják őket, hanem a helyi erők az utóbbi időben súlyos veszteségeket szenvedtek el Irakban Ramádinál és a szíriai Palmürában.”

Emberek! Emberek!

Nagybetűs Emberek! Kérlek gondolkozzatok!

Már pedzegetik, már pedzegetik az IÁ elismerését. Már puhítanak, már előkészítik a terepet, hogy bevegyük azt, hogy az IÁ van, létezik. KELL!

Minden napra jut egy vérengzés vagy kivégzés vagy terrortámadás, vagy öngyilkos merénylet, amit magára vállal, amit elkövet az ISIS nap mint nap Szíriában, (Damszkuszban, Aleppoban, Palmyrában), észak Irakban ( Mosulban, ), most már Tunéziában, Jemenben, Líbiában, vagy éppen Kuvaitban vagy éppen Franciaországban egy gyárnál.

Borzalmas rémtettek, kivégzése, kínzások inkább nem sorolom.

…. ÉS ERRE KI ELLEN HARCOL A FÉL VILÁG TOVÁBBRA IS? SZÍRIA ÉS BASHAR AL ASSAD SZÍRIA ELNÖKE ELLEN!

Önök szerint ez normális?

Normális világban élünk, amikor kialakulóban van egy terror állam, ami nap mint nap rémtettetek, emberiség ellenes tetteket követ el, emberek ezreit, tízezreit mészárolja le, és erre a világ AZ ELLEN AZ ORSZÁG ELLEN HARCOL, AZ ELLEN AZ EMBER ELLEN HARCOL akinek VOLT EGY BÉKÉS SZÍRIÁJA, EGY SZEKULARIZÁLT ÁLLAMA, EGY TÖBB EZER ÉVES KULTÚRÁJA, KINCSEKKEL, TÖRTÉNELEMMEL, TUDOMÁNNYAL, BÖLCSESSÉGGEL, BÉKÉBEN ÉLŐ VALLÁSI FELEKEZETEKKEL.

AZ ELLEN AZ ORSZÁG ELLEN HARCOL, AKI “ÖNMAGÁBAN” A FÉL VILÁGGAL HADBAN ÁLL EGYIK OLDALON. A MÁSIK OLDALON MEG AZ IÁ-VAL.

Normális ez Önök szerint?

Normális, hogy egy békés ország ellen négy éve vívnak háborút, miközben meg egy terrorállamot meg már ott tartunk, hogy nem megállítunk, HANEM KEZDÜNK ELISMERNI, MEGBÉKÉLNI VELE?

Normális ez Önök szerint, hogy a már minden hétre jutó hollywoodi kivégzésekkel reklámozott IÁ lassan elfogadott és természetes lesz, addig Assad elnök békés Szíriája és elnöke “gázos” meg “hentes”, meg a “fő gonosz”?

Szánalmas. Szánalmas egy világban élünk.

Kérlek benneteket nagybetűs Emberek: tartsatok ki és vigyétek hírét az ilyen gazságoknak és igazságtalanságoknak!

Mert ha már ti sem lesztek, akik halljátok és hírét viszitek a Földanya fájdalmának, akkor tényleg meg fog rokkanni a terror és a fegyverek súlya alatt.

… és az már a vég lesz. Az Apokalipszis.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑